Percheziții DNA la instituții pentru protecția mediului, unde angajații ar fi luat mită după controale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajați de la instituții pentru protecția mediului din Botoșani luau șpagă între 300 și 2000 de lei pentru a închide ochii la neregulile constatate.

Nu mai puțin de 64 de percheziții au fost efectuate în cursul zilei de miercuri, 28 martie, la locații din județele: Botoșani, Suceava și Iași.

Dintre acestea, 21 de percheziții au fost efectuate la sediile unor instituții publice și la sediile unor societăți comerciale.

Printre instituțiile vizate se numără: Comisariatul Gărzii de Mediu Botoșani, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani,  operatori de salubrizare și primăriile Darabani, Bucecea și Ștefănești.

Procurorii DNA Suceava au suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – octombrie 2022, în legătură cu modalitatea de efectuare a unor controale la agenți economici și unități administrativ – teritoriale, pe linie de protecție a mediului.

Angajați de la instituții cu atribuții de control în acest domeniu percepeau sume între 300 și 2.000 de lei, ca șpagă, pentru a trece cu vederea nereguli grave și pentru ca făptașii să nu fie trași la răspundere.

Printre neregulile constatate se numără și gestionarea deșeurilor colectate de la populație, care erau ori aruncate pur și simplu pe câmpuri ori incendiate în condiții improprii.

La sediul DNA Suceava au fost aduși saci întregi cu documente care urmează să fie analizate.

În cursul după-amiezii de miercuri, 18 persoane au fost aduse cu mandat la sediul ADN Suceava, printre care și șefi de instituții, pentru audieri.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite