Aproape 300 de botoşăneni s-au întrecut în alergare. „Crosul verii” a reunit pe toţi pasionaţii de sport şi mişcare în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape de botoşăneni au alergat la crosul verii FOTO Cosmin Zamfirache
Aproape de botoşăneni au alergat la crosul verii FOTO Cosmin Zamfirache

Aproape 300 de botoşăneni au participat la Crosul Verii organizat de Primăria Botoşani. Aceştia au alergat 3 kilometri iar primii 115 alergători au fost premiaţi. A fost organizată şi o competiţie separată pentru persoanele cu handicap.

Astăzi toţi botoşăneni pasionaţi de alergare şi sport în general s-au întrecut pe străzile municipiului. Începând cu ora 10.30 aceştia s-a dat startul la ”Crosul Verii” o competiţie sportivă dedicată tuturor cetăţenilor, organizată de Primărie. 

La linia de start amplasată în Piaţa Revoluţiei, chiar în faţa Primăriei, au luat loc în jur de 300 de participanţi cu vârste de la 7 la 60 de ani. Majoritatea au fost alergători de ocazie care au vrut să-şi testeze limitele. Traseul s-a întins pe o porţiune de 3 kilometri, din Piaţa Revoluţiei pe Cuza Vodă, Calea Naţională până la sediul E-on şi retur. 

 

Competiţie câştigată de un pompier

Primul concurent care a trecut linia de sosire a fost un pompier botoşănean, Iulian Rotaru. Este cel care a câştigat ”Crosul Verii”. Primăria a pus la bătaie mai mult premii. Premiul întâi, câştigat de pompier, constă într-o medalie, o diplomă şi 1000 de lei. Locul doi, ocupat de Ionuţ Pavel, a câştigat 750 de lei, iar locul trei, 500 de lei. Primii 115 participanţi, care au trecut linia de sosire au primit câte 100 de lei. Toţi au primit medalii şi diplome, iar primele trei locuri şi cupe.

Concurs pentru persoanele cu dizabilităţi

În această ediţie a ”Crosului Verii„ a fost organizată şi o secţiune pentru personale cu dizabilităţi, o versiune botoşăneană a celebrelor ”parallympics”, cu o singură probă, alergare. Au participat 12 persoane cu dizabilităţi, care s-au întrecut pe o distanţă scurtă, pe o stradă din spatele Primăriei. Aceştia au fost recompensaţi cu ropote de aplauze, diplome,medalii şi premii.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

       

 Triatlonul No Stress la Olimp-Neptun: înot - bicicletă – alergare

        

„Atinge Omu“, provocarea Munţilor Bucegi, pe un traseu spectaculos                                                                                         

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite