Ursuleț salvat de Crăciun, în Munții Bistriței. Puiul era captiv într-un laț de sârmă VIDEO

0
Publicat:

Un pui de urs a fost salvat, duminică, 25 decembrie, chiar de Crăciun, de jandarmii bistriţeni, într-o zonă de pe raza ocolului silvic Bistriţa Bârgăului. Ursulețul a rămas prins într-un laţ de sârmă și era panicat.

Puiul de urs a fost salvat de jandarmi. FOTO Captură video
Puiul de urs a fost salvat de jandarmi. FOTO Captură video

Un pui de urs a fost salvat într-o zonă de pe raza ocolului silvic Bistriţa Bârgăului, potrivit datelor transmise de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud. Ursulețul rămăsese prins într-un laţ de sârmă.

Intervenția a avut loc în cursul dimineții de Crăciun, iar jandarmii, însoțiți de un medic veterinar, de paznicul de vânătoare, dar și în prezența poliţiştilor din cadrul Biroului Arme şi Muniţii și a unui reprezentant de la Primăria Bistriţa Bârgăului, au reușit să elibereze animalul.

„În această dimineaţă, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au intervenit la un caz mai puţin obişnuit - un urs fiind prins într-un laţ de sârmă. Intervenţia a avut loc pe raza Ocolului Silvic Bistriţa Bârgăului, în zona numită Valea Munceilor din localitatea Bistriţa Bârgăului, înspre Colibiţa (pe partea stângă a DJ 172 D). La faţa locului, jandarmii au solicitat, conform procedurii, prezenţa medicului veterinar, a paznicului de vânătoare, a poliţiştilor din cadrul Biroului Arme şi Muniţii, respectiv a unui reprezentant din cadrul primăriei Bistriţa Bârgăului", au informat  informat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

Intervenția a decurs bine și nu a pus în pericol pe nimeni. „Zona unde a fost găsit ursul nu este una populată, ca urmare intervenţia nu a pus în pericol alte persoane”, au explilcat cei de la IJJ.

Specialiştii au estimat că este vorba despre un pui de urs care are vârsta de până la 2 ani şi aproximativ 80 de kilograme.

Acțiunea de salvare a fost urmată în câțiva pași. Animalul a fost tranchilizat, apoi i s-a desfăcut laţul din zona bustului. Potrivit Jandarmeriei, ursul nu a fost rănit şi urmează să fie transportat la o altitudine mai ridicată din aceeaşi zonă şi eliberat.   

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite