Misiunea inedită care i-a alertat pe pompierii din Azuga. Un ursuleț speriat a rămas blocat într-un copac din cimitir

0
Publicat:

Un pui de urs a stârnit panică la Azuga, în dimineața zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, după ce a urcat în vârful unui copac, în cimitirul din localitate. Autorităţile din judeţul Prahova au emis un mesaj Ro-Alert prin care semnalează prezența animalului, iar pompierii încearcă să-l dea jos.

image

Ursul a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă, în cimitirul din Azuga stă, de peste trei ore în copac, iar echipele de intervenţie nu l-au putut coborî, informează News.ro.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un pui de urs care s-a speriat de oameni și nu coboară din pom, în condiţiile în care în cimitir sunt numeroase persoane.

Autorităţile au izolat zona în care se află animalul, însă acesta nu poate fi tranchilizat din cauză că, aflându-se la câţiva metri deasupra solului, ar putea fi rănit în cădere, au precizat pentru News.ro oficiali din cadrul ISU Prahova.

„Ne-am mai confruntat în trecut cu asemenea cazuri, sperăm să reușim și de această dată să coborâm în siguranță puiul de urs. Ne-a fost semnalat prin apel la 112, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis deîndată un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea cetățenilor aflați în apropiere. Totodată, conform protocolului, a fost alocată și o resursă medicală pentru asigirarea zonei. Nu există niciun pericol, deoarece forțele de intervenție au stabilit un perimetru de siguranță, acolo se află și un echipaj din partea Inspectoratului de Jandarmi care încearcă să coboare în siguranță puiul de urs. Acesta e speriat pentru că în cimitir erau multe persoane care făceau zgomot, iar din această cauză încă e în copac de mai bine de trei ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Liviu Pipelea,într-o intervenție la Antena 3.

Apariţia animalelor sălbatice în staţiunile de pe Valea Prahova a devenit un fenomen cu care mulţi dintre localnici spun că s-au obişnuit. În aprilie anul trecut, în staţiunea Azuga, un localnic în vârstă de 39 de ani a murit, după ce a fost atacat de un urs.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite