Bătrâna Doamnă și-a făcut bagajele. Ce se întâmplă cu gazonul stadionului din Arad FOTO VIDEO

0
Publicat:

Stadionul din Arad în care se auzeau vocile înalte ale galeriei UTA, care s-a numărat printre cele mai spectaculoase din țară și pe care s-au jucat meciuri importante, a intrat în reparații.

Lucrările au început duminică FOTO Primăria Arad
Lucrările au început duminică FOTO Primăria Arad

Gazonul de pe Arena „Francisc Neuman” (stadionul UTA) din Arad este refăcut la trei ani de la inaugurarea bazei sportive construite de la zero cu 14 milioane de euro.

Vestea că suprafața de joc se reface tocmai când urmează meciuri importante pentru UTA, echipa din Arad supranumită Bătrâna Doamnă, astfel că fanii trebuie să se deplaseze până la Oradea, nu a fost bine primită de suporteri. Și pentru că s-a tot vorbit despre ce se întâmplă cu gazonul vechi, Primăria Arad anunță că îl dă gratis celor care doresc.

Lucrările de înlocuire a gazonului la stadionul Francisc Neuman presupun și îndepărtarea gazonului vechi. Pentru că acesta este în continuare productiv și dorim să oferim posibilitatea refolosirii lui de către cei interesați, anunțăm Asociațiile de proprietari sau alți doritori din Arad că amestecul rezultat din această operațiune, care este optim pentru diverse spații verzi, poate fi obținut direct de la stadion, de luni până vineri, săptămâna aceasta, zilnic între orele 9 și 15, contactându-se reprezentantul Recons (intrarea prin parcarea din spate a stadionului). Pentru informații suplimentare puteți suna și la 0745 500 889”, este mesajul primarului Călin Bibarț din Arad.

Lucrările au început duminică, 1 octombrie 2023, când primarul s-a aflat la fața locului și a dat o declarație video. El a ținut să-și respecte promisiunea făcută, cu data avansată de 1 octombrie 2023, și a vrut să se țină de cuvânt, chiar dacă a picat într-o duminică. 

În data de 22 septembrie 2023, Clubul UTA a anunțat că are nevoie de sprijinul suporterilor în continuare, mai ales în perioada aceasta: „Suporterii sunt o parte importantă, indispensabilă a forței echipei noastre în toate competițiile, de aceea îi așteptăm să fie alături de noi și la Oradea, acolo unde AFC UTA Arad va susține meciurile din campionat și Cupa României, pe perioada de timp necesară lucrărilor de schimbare a gazonului, la Arena Francisc Neuman. Pe stadionul din Oradea nu s-a desfășurat de foarte mult timp un meci de liga 1, nu există dotările VAR și omologările necesare, dar beneficiem din toate punctele de vedere, de sprijinul total al Primăriei Oradea și al cluburilor CSM și FC Bihor, astfel încât la ora primului meci, toată logistica necesară să fie rezolvată. Am ales Oradea pentru suporteri, care, având în vedere distanța acceptabilă, pot și vor fi cu siguranță, alături de echipă, dar și pentru publicul din Bihor, bun cunoscător al fenomenului”.

Ultimul meci disputat pe stadionul de la Arad a fost cu FC Voluntari (0-0).

Consiliul Local Municipal Arad a alocat 12 milioane de lei pentru o operațiune complexă ce presupune o serie de acțiuni: refacerea sistemului de drenaj, refacerea sistemului de degivrare, refacerea substrat de bază, refacerea substrat de cultură, refacerea sistemului de irigații.

La acestea se adaugă dotări, echipamente și utilaje pentru întreținere suprafață de joc (sisteme lămpi UV, ventilatoare de aer cu umidificare, mașini de tuns iarbă cu cuțite elicoidale, aerare, etc).

Însă, pe lângă înlocuirea gazonului, se vor mai opera și altfel de lucrări la Arena „Francisc Neuman”, cum ar fi înlocuirea ventilației la tribuna A sau reconfigurarea sistemului de canalizare, în așa fel încât să nu mai existe inundații la demisolul stadionului în zilele cu precipitații abundente.

Știri localePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite