Un turist băut i-a pus pe drumuri pe salvamontiști. Reacția salvatorilor VIDEO

0
Publicat:

Serviciului Public Salvamont Borșa a fost anunțat sâmbătă seara, prin 112, despre faptul că un turist a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei. Doar că, la fața locului, lucrurile nu au stat așa.

Captură video
Captură video

„Muntele îți oferă cea mai simplă lecție de viață la care ai acces, dar trebuie tratat cu responsabilitate și seriozitate. De aceeași seriozitate vă recomandăm să dați dovadă și să vă gândiți de două ori înainte de a pune pe drumuri salvatorii montani”, spun cei de la Salvamont Borșa într-o postare pe Facebook.

Salvamontiștii relatează că sâmbătă seara au fost anunțați printr-un apel la 112 despre faptul că un turist a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei.

„Apelanta a revenit de mai multe ori, spunând că bărbatul, originar din Cluj, și-a fracturat piciorul.”

O echipă de prim răspuns din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa a pornit spre locul intervenției împreună cu un echipaj SMURD.

Ajunși la fața locului, am constatat că bărbatul este nevătămat, în avansată stare de ebrietate. Acesta a refuzat atât examinarea cât și transportul”, spun salvamontiștii.

Ei le recomandă turiștilor să nu consume băuturi alcoolice pe munte deoarece acestea slăbesc organismul și capacitatea de efort. De asemenea, să nu se abată de la potecile marcate si, în situația în care apelează la 112, să se asigure că nu transmit informații eronate.

„În timp ce echipajele sunt ținute blocate la un caz care nu necesită intervenția de urgență, un alt turist poate avea nevoie de ajutor”, adaugă salvamontiștii.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite