Şofer de autobuz, bătut, în plină zi, de un grup de romi care circulau fără bilet

0
0
Ambulanţa l-a preluat pe şoferul bătut     Foto: Angela Sabău
Ambulanţa l-a preluat pe şoferul bătut     Foto: Angela Sabău

Un şofer de autobuz a ajuns la spital după ce a fost snopit în bătaie de un grup de călători de etnie romă, care circulau fără bilet. Şoferul i-a întrebat dacă au bilete, motiv pentru care l-au luat la pumni până l-au lăsat inconştinet. El a fost transportat cu ambulanţa la spital.

Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 13.00, pe bulevarul Unirii din Baia Mare. Martorii au povestit îngroziţi ce au văzut. Ei au arătat că un grup de cetăţeni de etnie romă, încărcaţi cu bagaje, au blocat accesul unei uşi, iar când şoferul le-a cerut să permită accesul şi altor călători, aceştia au devenit agresivi. „Aveau mai multe găleţi cu bureţi (ciuperci, n.r.). Vorbeau în autobuz că au venit cu trenul, deci veneau de la ţară de undeva. Şi-au pus găleţile în uşă şi nimeni nu a mai putut urca sau coborî din cauza lor. În staţie, şoferul a coborât la ei şi le-a spus să se dea la o parte, să facă loc şi altora, dar l-au înjurat. Atunci , el a zis că cine are bilet să rămână în autobuz, iar cine nu, să coboare. Au sărit atunci pe el, erau vreo trei bărbaţi şi mai mulţi copii şi femei”, povesteşte un martor. 

Acesta a mai arătat că l-au lovit cu pumnii pe şoferul de la Urbis, iar acesta a căzut jos şi şi-a pierdut cunoştinţa. „De la uşa din spate până la cea din mijloc l-au lovit cu pumnii, aici a căzut jos, s-a lovit cu capul de autobuz şi şi-a pierdut cunoştinţa. O femeie de pe trotuar, care a spus că e medic, a încercat să-l ajute şi a sunat la poliţie, însă între timp, agresorii au plecat”, a mai povestit martorul.

Ulterior a ajuns şi poliţia la faţa locului, dar şi o ambulanţă, care l-a luat pe şofer şi l-a transportat la spital.

Cazurile în care unii călători circulă fără bilet nu sunt izolate, iar, de multe ori, chiar şi controlorii sunt intimidaţi de prezenţa lor. Tudor Rusu, reprezentantul Urbis, a spus că se încearcă pe cât posibil limitarea călătoriilor clandestine.

„Noi folosim toate căile legale să verificăm legalitatea călătoriilor, biletelor, abonamentelor, titlurilor de călătorie, folosim toate căile legale pe care le avem la dispoziţie ca să încercăm să limităm aceste călătorii fără bilet. Toţi care circulă cu autobuzul sunt controlaţi. La toate şedinţele de instruire atragem atenţia ca toţi cetăţenii să fie controlaţi în măsură egală. Avem controale permanente cu jandarmeria, cu poliţia locală, facem tot ce ne stă în putinţă ca să menţinem ordinea”,a  spus el.

Despre situaţia de vineri, el a arătat că „este un caz cu totul nefericit. Cei care au comis aceste fapte vor fi cu siguranţă identificaţi şi se vor lua măsurile legale împtriva lor de către organele abilitate. Cu atât mai mult cu cât este afectat un conducător auto angajat al Urbis, căruia îi acordăm tot sprijinul”, a mai arătat el.

Mai puteţi citi:

Contrabandă cu ţigări la frontiera de nord a ţării. A încercat să-l lovească pe poliţist pentru a scăpa

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri