Scandal la Penitenciarul Baia Mare. O angajată susţine că a fost agresată de şef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Baia Mare   Foto: PBM
Penitenciarul Baia Mare   Foto: PBM

O angajată a Penitenciarului Baia Mare susţine că a fost agresată fizic de către şeful instituţiei şi că are certificat medico-legal în acest sens. Ea a publicat în presă o înregistrare audio în care este forţată să renunţe şi să „uite” acest conflict. După publicarea înregistrării audio, şeful penitenciarului a trasmis un punct de vedere oficial.

Penitenciarul Baia Mare este în centrul unui scandal deoarece în presă a fost publicată o înregistrare audio în care o angajată este ameninţată şi intimidată. 

Femeia reclamă că a fost agresată fizic de către şeful ei, mai precis acesta a prins-o de gât şi a trântit-o de uşă. Ea chiar are un certificat medico-legal care confirmă urmele agresiunii, după ce medicul instituţiei a întocmit un raport în care a recomandat o expertiză medico-legală.

„Însă, ce nu se poate descrie în rapoarte sau expertize şi nici nu lasă urme vizibile pe piele este frica. Tocmai frica a împiedicat-o pe angajată să declare că cel care a agresat-o este chiar şeful ei, directorul Horia Chiş”, se arată în articolul publicat.

De asemenea, se mai arată că femeia a fost abuzată şi hărţuită mai mult timp, iar acest atac a fost doar punctul culminant al conflictului celor doi.

Presată să accepte muşamalizarea cazului

Înregistrarea publicată de Recorder redă o discuţie între angajata respectivă, care a rămas sub protecţia anonimatului, şi şeful Penitenciarului, Horia Chiş, şi psihologul instituţiei.

Înregistrarea arată cum victima „este presată să semneze un document prin care ar accepta muşamalizarea incidentului”. Femeii i se spune că nu va fi crezută de nimeni, că „intră într-un război pe care nu-l poate câştiga în faţa unui director cu influenţă în Administraţia Naţională a Penitenciarelor”. De asemenea, ea este avertizată că „va distruge liniştea colegilor săi” şi că cel mai bine ar fi să uite incidentul.

Penintenciarul Baia Mare, poziţie oficială după publicarea înregistrării

După apariţia în presă a acestei inregistrări, Penitenciarul Baia Mare a transmis un punct de vedere cu privire la acest scandal.

În comunicat se transmite că angajata respectivă „nu este victima niciunui act ilegal sau imoral, ci doar un angajat public lipsit de profesionalism şi etică”. Angajat care „speculează ilicit interesul legal şi general al mass-mediei, cu scopul vădit de a obţine, în interes personal, îndepărtarea conducătorului uneu instituţii publice”.

De asemenea, mai arată şeful Penitenciarului, „ofiţerul în cauză are un bogat istoric de tentative de a abuza de statutul său public şi de a eluda normele legale şi morale, încercări cenzurate permanent şi ferm de către subsemnatul, aspecte care sunt dovedite cu probe şi care vor fi puse la dispoziţia autorităţilor competente”.

Pe de altă parte, mai aduce acuzaţii că „înregistrările audio prezentate sunt trunchiate, contextualizate şi compilate cu scopul de a induce în eroare şi denatura adevarul, fiind realizate cu încălcarea flagrantă şi penală a legislaţiei în domeniul penitenciar şi a celei privind protecţia informaţiilor clasificate în zonele de securitate” şi că nu a fost vorba despre nicio agresiune fizică, ci doar „conflict verbal accentuat”.

penitenciar com
penitenciar com1
penitenciar com2

Sursa comunicat Penitenciarul Baia Mare

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Fostul premier japonez Shinzo Abe, aflat în stare gravă după un atentat la viaţa sa, a murit

Asasinatul care a şocat o ţară întreagă. Shinzo Abe şi moştenirea celui mai longeviv premier al Japoniei

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite