Noi companii de zbor ar putea opera în curând de pe Aeroportul Internațional Maramureș

0
Publicat:

Operatorul aerian polonez LOT ar putea efectua curse de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Recent s-au purtat discuții în acest sens între preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan și ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Pawel Soloch.

Aeroportul Inernațional Maramureș  FOTO AIMM
Aeroportul Inernațional Maramureș FOTO AIMM

Anunțul a fost făcut recent chiar de către Ionel Bogdan. „Am discutat despre o posibilă colaborare între Aeroportul Internaţional Maramureş şi LOT, compania aeriană poloneză, dar şi despre iniţiative din sfera dezvoltării turistice şi schimburi culturale”, a menţionat Ionel Bogdan, într-o postare pe rețelele sociale.

Preşedintele CJ a arătat că în timpul dicuţiilor cu diplomatul polonez a abordat şi alte proiecte majore pentru judeţ.

Îi mulţumesc Excelenţei Sale Pawel Soloch, Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, pentru discuţiile constructive prin care am mai făcut un pas important pentru implementarea proiectelor pe care le derulăm împreună. La întâlnirea de ieri (joi n.red.), am aprofundat Iniţiativa celor Trei Mări, dar şi strategia Carpaţilor, pe care lucrăm împreună cu omologii noştri polonezi”, a mai spus Ionel Bogdan.

Proiecte regionale

Potrivit lui, sunt justificate eforturile pentru proiecte comune în această regiune.

România, alături de Ucraina şi Polonia, are nevoie de o strategie macro-regională pentru regiunile din cadrul Munţilor Carpaţi pe modelul Strategiei Alpilor. Nici un efort nu este prea mare pentru a îndeplini acest obiectiv, tocmai de aceea le sunt recunoscător prietenilor noştri din Polonia pentru contribuţia adusă”, a mai afirmat Ionel Bogdan.

În preznt, pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) se operează un singur zbor extern spre Paris de către compania aeriană HiSky. De asemenea, sunt zboruri operate de Tarom pe relaţia Bucureşti-Baia Mare- Bucureşti, zboruri charter, zboruri medicale şi business.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite