Crăciun în Maramureș. Mircea Bravo și Tanti Lenuța din Chinteni, prezenți la evenimentul de la Muzeul Satului, în Baia Mare

0
0

Evenimentul „Crăciun în Maramureș” se desfășoară sâmbătă, 17 decembrie, la Muzeul Satului, în Baia Mare. Locul va fi animat de cetele de colindători, iar Mircea Bravo și Tanti Lenuța din Chinteni vor fi prezenți la eveniment.

Cete de brondoși, la Crăciun în Maramureș   FOTO Angela Sabău
Cete de brondoși, la Crăciun în Maramureș FOTO Angela Sabău

În curțile gospodăriilor, gazdele „veseloase” venite din cele patru „țări” ale Maramureșului se vor întrece în prepararea bucatelor cu care să-i răsplătească pe colindători, pentru că aduc vestea Nașterii Domnului. Reprezentanți din localitățile Bicaz, Gârdani, Cavnic, Mireșu Mare, Groși, Recea, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Târgu Lăpuș, Giulești, Bogdan Vodă, Călinești, Petrova și Poienile de sub Munte își vor asuma rolul de gazde și vor promova în cadrul evenimentului tradițiile și obiceiurile zonelor pe care le reprezintă”, arată organizatorii evenimentului ajuns la a 14-a ediție.

Tot în cadrul ediției din acest an a evenimentului Crăciun în Maramureș va fi organizat și Târgul de Crăciun, astfel că ajutoarele Moșului vor putea găsi pe mesele meșterilor și producătorilor locali daruri dintre cele mai inspirate.

Invitați speciali la eveniment

Atmosfera festivă va fi completată de grupurile de colindători, care vor susține recitaluri pline de emoție pe scena amplasată în curtea Casei Bozânta.

Pentru această ediție, organizatorii au pregătit publicului și o serie de surprize muzicale, astfel că pe scenă vor urca și artiști îndrăgiți precum: Florentina și Petre Giurgi, Grupul Iza și Năstăcuța Iuga.

De asemenea, doi invitați speciali și-au anunțat prezența la eveniment. Mircea Bravo și Tanti Lenuța din Chinteni, cunoscuți în mediul online, dar și pe marile ecrane, vor veni să se convingă de ospitalitatea maramureșenilor”, mai promit organziatorii evenimentului.

Nu în ultimul rând, cu sprijinul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” și al partenerilor media, magia „Crăciunului în Maramureș” va ajunge și de această dată pe micile ecrane.

Evenimentul „Crăciun în Maramureș“ este organizat de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș.

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri