Bărbat cercetat pentru că îşi ţinea fiica în condiţii groaznice. Tânăra a fost găsită cu răni la picior

0
Publicat:

Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Mireşu Mare, este cercetat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Acesta îşi ţinea fiica, în vârstă de 25 de ani, în condiţii improprii, a informat, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

Poliția a deschis dosar penal pe numele bărbatului FOTO Arhivă Adevărul
Poliția a deschis dosar penal pe numele bărbatului FOTO Arhivă Adevărul

Poliţiştii s-au deplasat la locuinţa acestuia, după ce au fost sesizaţi de asistenţii sociali din cadrul Primăriei Mireşu Mare.

"Bărbatul a refuzat să coopereze cu poliţiştii, susţinând că fiica lui nu are nevoie de îngrijiri medicale şi a devenit agresiv când a realizat că poliţiştii nu vor renunţa la intenţia lor de a o vedea pe tânără. Aceasta a fost găsită în imobil cu necroze la piciorul drept, răni purulente şi urme de fecale. Tânăra a rămas internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, unde, din cauza leziunilor suferite, necesită investigaţii medicale amănunţite", a spus Ionela Cozma.

Conform aceleiaşi surse, bărbatul a fost internat la Spitalul din municipiul Sighetu Marmaţiei, în vederea efectuării de investigaţii de specialitate.

"Poliţiştii efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului şi luării măsurilor legale care se impun, sub aspectul comiterii infracţiunii de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate", a adăugat Ionela Cozma.  

Fată legată de pat cu lanțul, ca pedeapsă pentru chiul

Un bărbat din Galați s-a enervat peste măsură pentru că fiica sa lipsea constant de la cursuri și a decis să o reeduce legând-o de pat. Fata a reușit să scape și l-a reclamat la Poliție.

Judecătoria Tecuci l-a condamnat pe un gălățean la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. În plus, bărbatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Lieşti sau Şcolii Gimnaziale nr. 1 Lieşti. Decizia instanței nu este definitivă.

Bărbatul a ajuns în atenția polițiștilor în urma unei plângeri depuse chiar de fiica sa, în vârsta de 14 ani la acea dată. Fata le-a povestit anchetatorilor că în acea zi a venit cu două ore mai târziu decât ar fi trebuit de la școală, iar tatăl ei s-a supărat foarte tare și a legat-o cu un lanț de un pat din casa unde locuiau.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite