Un șofer a aflat că nu are asigurare RCA valabilă după ce a făcut accident. Ce s-a întâmplat, de fapt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat implicat într-un accident rutier a aflat că, deși avea poliță RCA, asigurarea sa nu era valabilă. Și asta pentru că persoana care îi încheiase polița nu a înregistrat-o în baza de date a asiguratorilor.

Șoferul a aflat că RCA-ul său nu era valabil după implicarea într-un accident FOTO arhivă Adevărul
Șoferul a aflat că RCA-ul său nu era valabil după implicarea într-un accident FOTO arhivă Adevărul

Ioana Borș, o femeie din Bacău care este agent de vânzări, a fost condamnată la cinci ani și șase luni de închisoare în regim de detenție pentru trafic de influență după ce a cerut și a primit bani de la mai multe persoane cărora le-a promis că le ajută cu diverse probleme pe care le aveau la RAR sau la serviciul de înmatriculări și permise auto. Decizia instanței a fost pronunțată pe 17 februarie și nu este definitivă.

Anchetatorii au stabilit că mai multe persoane au apelat la femeie în încercarea de a-și rezolva problemele legate de înmatriculări auto, obținerea permisului de conducere sau omologarea autovehiculelor aduse din străinătate, potrivit ziare.com.

Femeia era cunoscută cu relații la Registrul Auto Român sau la înmatriculări și permise auto în mai multe județe, inclusiv în București. Clienții ei erau, de regulă, cetățeni care își aduceau din străinătate mașini cu probleme tehnice și care nu reușeau să obțină actele pe cale legală de la Registrul Auto Român.

Proprietarii autoturismelor îi plăteau femeii între 200 și 600 de euro. Pe lângă acești clienți în plasa ei au căzut și alți șoferi de bună credință care i-au dat bani pentru plata asigurării obligatorii, primind în schimb un document care nu se regăsea și în baza de date a asigurătorilor.

Unul dintre șoferi a descoperit escrocheria în momentul în care a fost implicat într-un accident rutier și a avut nevoie să folosească polița de asigurare. Așa a aflat că plătise banii degeaba, pentru că în realitate mașina lui nu era asigurată.

Femeia a fost reclamată la poliție, iar în urma unor percheziții polițiștii au descoperit la domiciliul ei probe ale implicării sale în escrocheriile amintite.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite