Un elev de 15 ani și-a amenințat cu cuțitul profesorul de sport. Adolescentul a fost reținut

0
Publicat:

Un elev de 15 ani de Liceul Sportiv din Bacău a fost reținut de polițiști, deoarece și-a amenințat profesorul de sport cu cuțitul. Incidentul a avut loc miercuri, 19 aprilie a.c..

Un elev a amenințat cu cuțitul un profesor FOTO: Arhivă, Adevărul
Un elev a amenințat cu cuțitul un profesor FOTO: Arhivă, Adevărul

Un bărbat a sunat miercuri, 19 aprilie a.c., la 112 și a anunțat că, în timp ce se afla în incinta la Liceului Sportiv din Bacău, a intervenit să aplaneze un conflict spontan între un elev și un cadru didactic. 

Polițiștii au stabilit faptul că pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, elevul a scos din rucsac cuțitul cu care l-a ameninţat pe acesta. La scurt timp, elevul a părăsit incinta şcolii și a abandonat cuțitul. El a fost găsit de polițiști și dus la secție. 

„Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrula de poliție din cadrul Secției 1 Poliție și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsură reținerii tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și amenințare”, a informat IPJ Bacău, într-un comunicat de presă.

O anchetă în acest caz a început și Inspectoratul Școlar Județean Bacău. 

Profesoară din Prahova, batjocorită de elevi

O profesoară de la o școală din comuna Bredu, Prahova, a fost batjocorită de mai mulți elevi în timpul orei. Incidentul a avut loc la începutul lunii aprilie. Mai mulți băieți simulează acte sexuale cu cadrul didactic, în timp ce alți elevi filmează momentul.

„La data de 6 aprilie, polițiștii Secției de poliție rurală Valea Doftanei au fost sesizați de către directorul unei unități școlare din comuna Brebu despre faptul că deține o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani în timp ce se aflau într-o sală de clasă au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Poliția.

Elevii de 13 ani care au hărţuit cadrul didactic de la şcoala gimnazială din Pietriceaua s-au ales cu nota scăzută la purtare cu şase puncte şi au primit mustrare scrisă, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Ministrul Ligia Deca a declarat că siguranţa fiecărei persoane din unităţile de învăţământ este prioritară pentru Ministerul Educaţiei şi precizat că a demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte incidentele petrecute în şcoli.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite