PNL a depus un proiect pentru înființarea registrului traficanților de droguri. Ce obligații vor avea cei înregistrați

0
Publicat:

Ministrul Justiției a anunțat depunerea unui proiect pentru înființarea registrului traficanților de droguri. Alina Gorghiu a explicat ce obligații sunt prevăzute în cazul celor înregistrați. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Legea a fost depusă astăzi de Partidul Naţional Liberal! Este un alt instrument prin care luptăm împotriva acestui flagel. Combate, în primul rând, traficul de droguri. Are un rol preventiv. Combate recidiva. Cei care au comis infracțiuni din sfera traficului de droguri vor fi obligați să ofere informații despre persoanele cu care intră în contact sau despre locurile prin care merg. (...) E important să dezbatem aceste soluții în Parlament și să găsim cea mai bună formă. Combaterea traficului de droguri este o prioritate”, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului, vor fi introduse în registru persoane care au comis infracțiuni precum:

- „au făcut trafic de droguri de risc și de mare risc, atât în țară, cât și internațional;

- își pun la dispoziție locuința pentru consum de droguri;

- eliberează droguri de mare risc știind ca rețeta e falsă sau cei care administrează droguri de mare risc în afara condițiilor legale;

- furnizează, în vederea consumului, de inhalanţi chimici toxici unui minor;

- îndeamnă la consum de droguri de mare risc;

- efectuează, fără drept, operațiuni cu substanțe psihoactive și cei care pretind că aceste substanțe ar fi autorizate”, a arătat ministrul.

Potrivit ministrului, cei înscriși în registru vor trebui să se prezinte periodic la organele de poliție pe raza cărora domiciliază sau își au reședința, dar nu mai târziu de o dată la 3 luni, pentru a comunica acestora informații relevante referitoare la: profesia, meseria sau activitatea pe care o desfășoară, mijloacele de existență, persoanele cu care locuiesc sau cu care au intrat în contact în mod direct și sistematic, unitățile de învățământ preuniversitare/universitar, taberele școlare, cluburi, festivaluri sau orice loc frecventat în mod preponderent, adresa unde locuiesc și modalitatea de comunicare cu organele de poliție.

De asemenea, Alina Gorghiu a punctat că cei înregistrați vor avea obligația de a anunța, în prealabil, organul de poliție pe raza căruia locuiesc, în cazul intenției efectuării oricăror deplasări din localitatea de domiciliu mai lungi de 7 zile, inclusiv cu privire la localitatea de destinație, scopul deplasării, perioada de deplasare şi mijlocul de transport folosit. 

Totodată, vor trebui să se prezinte la organul de poliție pe raza căruia își stabilesc locuința pentru a comunica despre aceasta și a fi luate în evidență, în termen de cel mult 3 zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite