Ard caloriile de la Sărbători la aerobic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe doamne din Bacău preferă cursurile de aerobic pentru a reintra în formă
Multe doamne din Bacău preferă cursurile de aerobic pentru a reintra în formă

Aerobicul şi culturismul sunt variantele la care se apelează cel mai frecvent. Multe băcăuance aleg însă să meargă la înot sau la patinoar.

După aproape două săptămâni în care s-au desfătat cu delicatese la mesele de Crăciun şi de Revelion, zeci de băcăuani caută acum soluţii rapide pentru a scăpa de surplusul de greutate. Astfel, aceştia au spus adio dulciurilor, cinelor târzii şi mâncăruilor grase şi au luat cu asalt sălile de fitness, bazinul de înot, patinoarele din oraş sau sala de atletism.

„Am zis să merg la înot, pentru că mă relaxează şi pune toţi muschii în mişcare. Astfel, pot scăpa uşor de cele patru kilograme pe care le-am luat pe timpul sărbătorilor. Plătesc doar 15 lei pe o şedinţă de 90 de minute“, a spus Mirabela Enăchiu, studentă.

Patinajul, soluţie ieftină de slăbit rapid

Nici patinoarul nu este ocolit de cei care vor să îmbine utilul cu plăcutul. „Mi se pare mai ieftin să merg la patinoar decât la sala de fitness. Acolo e mai multă muncă şi mai puţină voie bună. Şi pe patine poţi slăbi, fără să ai un instructor care îţi cere 100 de lei lunar, plus că nu ai program fix“, a explicat Iuliana Istrati, o altă băcăuancă care a găsit soluţia optimă pentru a arde calorii. Unele doamne cu venituri mai mari preferă fitness-ul sau aerobicul, iar bărbaţii nu se dau înlături când vine vorba de culturism.

„Eu şi soţia mea amândoi facem sport. Ea aerobic, eu culturism. De Sărbători am luat pauză, însă de pe 4 ianuarie am început din nou programul sportiv, mai ales că amândoi am luat în greutate“, a declarat Iulian Munteanu, un băcăuan care scoate din buzunar  200 de lei lunar pentru abonamentele la sălile sportive din oraş. Cei cu venituri mai mici merg la tenis de masă. Specialiştii spun că activităţile sportive trebuie suplimentate de o dietă corectă dar şi de un regim cu vitamine şi minerale.

„Cei care vor să urmeze o cură de detoxifiere trebuie să fie atenţi la ce mânăncă şi mai ales să asigure corpului necesarul de vitamine şi minerale. Se recomandă evitarea excesul de sare, băuturile acidulate şi pâinea“, a spus Marina Dragomir, medic de familie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite