55 de migranți, găsiți într-un camion pe autostrada Arad-Nădlac. Au început să strige după ajutor, speriați că se sufocă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 55 de migranți aflați în remorca unui automarfar, pe autostradă, în zona Nădlac (Arad), s-au speriat că se sufocă și au început să strige să fie auziți. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale.

Migranții au fost găsiți în remorcă FOTO arhivă Adevărul
Migranții au fost găsiți în remorcă FOTO arhivă Adevărul

La fața locului au fost solicitate SMURD-ul și Ambulanța.

Migranții au fost găsiți în remorca unui automarfar înmatriculat în Cehia, aflat în coloana de TIR-uri care așteaptă să iasă din țară.

Conform celor de la Serviciul de Ambulanță Județean Arad, migranții ascunși în remorcă au fost descoperiți cu tulburări respiratorii post hipoxie. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe ale SAJ, dar și de la SMURD.

Reprezentnții Poliției de Frontieră spun că niciunul dintre migranți nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

SAJ Arad intervine cu 1 echipaj cu asistent, de la Substația Pecica, intervenția este coordonată de medicul echipajului SMURD Arad ( după sosirea la locul solicitării)”, a fost mesajul celor de la Ambulanță în momentul solicitării.

Cadrele medicale au efectuat triajul celor 55 de persoane, constatând că acestea nu prezintă probleme majore.

Șoferul camionului ar fi fost cel care a sunat la 112, la fața locului ajungând polițiștii de frontieră. Aceștia au solicitat prezența celor de la ISU Arad. Se efectuează cercetări pentru a se stabili cum au ajuns migranții în camion.

„În data de 13.06.2023, ora 10:00, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat și reținut la kilometrul 581, la aproximativ 3 km față de PTF Nădlac II, 1 cetățean uzbekistan, conducând un automarfar înmatriculat în Cehia, care transporta anvelope pe ruta Romania – Austria. În urma controlului efectuat au fost descoperiți ascunși în compartimentul pentru marfă 55 de cetățeni afro-asiatici. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor”, a declarat inspectorul de poliție Andrei Alexandru Dincă, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite