Trei femei din Etiopia, salvate după ce au fost sechestrate într-un apartament din Timișoara. Ce au găsit polițiștii

0
Publicat:

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş au salvat trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 de ani şi 35 de ani, care se aflau în pericol, fiind private de libertate într-un apartament din Timişoara de către un cetăţean sudanez.

Mașină de poliție FOTO: Shutterstock
Mașină de poliție FOTO: Shutterstock

Biroul de presă al Poliţiei Timiş a anunţat, sâmbătă, că la data de 25 mai, în jurul prânzului, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi prin apel la 112 de o femeie, cetăţean străin, că aceasta s-ar afla, împotriva voinţei ei, într-o casă din Timişoara, în proximitatea unui service.

Ulterior, apelul telefonic s-a întrerupt, fără a se mai putea lua legătura cu apelanta, transmite Agerpres.

În cauză, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, de urgenţă fiind desfăşurate activităţile specifice în vederea depistării femeii.

În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat proprietarul telefonului mobil de pe care a fost efectuat apelul, respectiv un bărbat în vârstă de 28 ani, cetăţean sudanez, iar la data de 26 mai, acesta a fost depistat în dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazăr din municipiul Timişoara.

Bărbatul a condus poliţiştii la un apartament de la etajul X al imobilului, în interiorul acestuia fiind găsite trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 de ani şi 35 de ani, şi opt bărbaţi, toţi din Sudan, cu vârste cuprinse între 22 de ani şi 47 de ani.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Timiş pentru audieri, în urma investigaţiilor efectuate stabilindu-se că una dintre cele trei femei este persoana care a apelat numărul de urgenţă 112, folosind un telefon mobil pe care l-a găsit în apartament.

De asemenea, s-a stabilit că cele trei femei ar fi fost ţinute fără voinţa lor în apartament de către unul dintre bărbaţi, în vârstă de 44 de ani, în vederea obţinerii unei sume de bani suplimentare faţă de suma de 6.500 de euro plătită de către cele trei femei pentru a ajunge în Germania.

Cele trei femei nu au fost victimele vreunui abuz.

În apartament a fost găsit şi telefonul mobil de pe care ar fi fost efectuat apelul telefonic, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În urma investigaţiilor suplimentare efectuate, cercetările au fost extinse şi pentru trafic de migranţi, urmând a fi efectuate de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor municipiului Timişoara şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Timiş, precum şi al poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Direcţiei Operaţiuni Speciale Timişoara, al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Timişoara.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale care se impun.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite