Mesajul fiicei procurorului Pavel Palcu din Arad, cel mai longeviv magistrat al României: „Tristeţe, teamă sau chiar mânie“

0
Publicat:

Oana, fiica procurorului arădean Pavel Palcu cu cea mai mare vechime în magistratură din România, a postat un mesaj emoționant la moartea acestuia. Mesajul vine alături de alte câteva mii câte au fost postat pe Facebook.

Oana și Pavel Palcu FOTO Facebook Pavel Palcu
Oana și Pavel Palcu FOTO Facebook Pavel Palcu

Pavel Palcu a murit a murit, luni, 15 aprilie 2024, într-un centru de recuperare medicală din Bucureşti, la vârsta de 70 de ani.

Când moartea seceră o persoană iubită, este absolut normal să ai un amalgam de sentimente puternice, printre care tristeţe, teamă sau chiar mânie. De ce mânie? Deoarece părinţii noştri ne conferă un sentiment de siguranţă, de ocrotire. Când moartea cere o persoană atât de iubită, pierderea este extrem de reală şi produce o durere de necontestat. Rămas bun, tati. Eu o să fac ce știu să fac mai bine când este vorba despre tine: să-mi fie dor, să întorc pe toate părțile frumoasele amintiri, să-mi imaginez cum ar fi fost dacă…”, este o parte din mesajul Oanei, fiica procurorului Palcu.

Acesta se încheie prin cuvintele: „Vei rămâne veșnic viu în amintirea mea și te voi iubi mereu. Dumnezeu să îți dea odihnă veșnică în Împărăția Sa! Drum lin spre lumină, îngerul meu păzitor!”.

Procurorul arădean Pavel Palcu a fost activ până la sfârșitul anului trecut când starea de sănătate s-a deteriorat în urma unui atac cerebral. De atunci a urmat numeraase tratamente prin spitale.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii

Procurorul Pavel Palcu s-a dedicat meseriei. Cu toate că avea depășită vârsta de 65 de ani, acesta nu și-a cerut pensionarea până în momentul în care a suferit atacul cerebral.

Pentru a-și continua cariera, procurorul primea anual avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Drept dovadă secția de procurori din cadrul CSM i-a prelungit menținerea în funcție până în 15 ianuarie 2024.

Palcu s-a numărat printre puținii procurori care au reușit să urmeze și doctoratul în criminalistică. Cu un parcurs profesional impresionant, acesta a avut o contribuție semnificativă în sectorul justiției.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite