Fermieri amendați pentru moartea animalelor sălbatice pe câmp. Deţineau ilegal substanţe toxice FOTO

0
Publicat:

Cazul animalelor moarte găsite, în acest an, în zona localităţii Secusigiu din Arad continuă cu amendarea unor fermieri locali de către Garda de Mediu.

S-au găsit mai multe substațe periculoase FOTO Facebook Garda de Mediu Arad
S-au găsit mai multe substațe periculoase FOTO Facebook Garda de Mediu Arad

Cei trei fermieri au fost amendați deoarece deţineau substanţe periculoase fără autorizaţie, fiind depuse şi sesizări penale.

Privind moartea în condiţii suspecte a unor animale sălbatice din speciile căprior - 38 bucăţi, iepuri - două bucăţi şi o vulpe, în perioada 06 - 25 martie 2024, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Arad au efectuat, împreună cu agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, verificări la agenţi economici din UAT Secusigiu, agenţi economici care desfăşoară activitatea de cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase şi activităţi auxiliare pentru producţia vegetală”, spun reprezentanții Gărzii de Mediu Arad.

În urma verificărilor s-a constatat că trei agenţi economici nu deţineau acte de reglementare, depozitarea substanţelor periculoase era efectuată necorespunzător şi nu existau încheiate contracte cu operatorii autorizaţi în colectarea deşeurilor. Au fost aplicate sancţiuni conform reglementărilor legale şi au fost înaintate sesizări penale. 

Au nevoie de autorizație de mediu 

Fermierii nu își pot continua activitatea până la obţinerea autorizaţiei de mediu. Este vorba despre activitatea care priveşte deţinerea şi folosirea de substanţe periculoase, până la intrarea în legalitate.  

Amenzile aplicate sunt în valoare totală de 80.000 de lei.

Au fost aplicate sancțiuni conform reglementărilor legale și au fost înaintate sesizări penale. A fost interzisă activitatea celor 3 agenți economici până la obținerea autorizației de mediu”, mai adaugă reprezentanții Gărzii de Mediu Arad.

Amintim că în luna februarie au fost găsite aproximativ 40 de cadavre de căprioare pe câmpuri din zonele Curtici, Nădab şi Olari. Garda de Mediu a transmis în 27 februarie că a mai găsit pe terenurile agricole respective şi produse pentru combaterea rozătoarelor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite