Beneficiile consumului de ceapă şi când ar trebui s-o evităm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de ceapă are foarte multe avantaje asupra organismului. Nutriţionistul arădean Sorin Kalman spune că ceapa este una dintre legumele pe care este bine să le consumăm cât mai frecvent. Acesta spune că ceapa poate fi folosită pentru a creşte imunitatea organismului, pentru scăderea riscului de cancer, dar şi pentru un aport important de vitamine şi săruri.

Proprietăţile cepei au fost cunoscute încă din Antichitate. Împăratul Nero este cel care a rămas în istorie ca unul dintre marii mâncători de ceapă. Nutriţionistul Sorin Kalman susţine că cea mai cunoscută utilizare a cepei este în momentul în care simţim că ne paşte răceala. "Românii cunosc foarte bine faptul că ceapa este folosită în prevenirea şi tratarea răcelilor. Fie că vorbim de banalul ceai de ceapă, folosit pentru calmarea tusei sau de folosirea ei în diferite mâncăruri, în stare crudă, ceapa şi-a dovedit eficienţa. Nu trebuie uitat faptul că o bucată de ceapă tăiată şi pusă în camera unei persoane răcite va absorbi, în câteva ore, microbii", spune Sorin Kalman.

Nutriţionistul explică faptul că ceapa tăiată şi lăsată mai multă vreme într-o încăpere ar trebui aruncată. Acesta absoarbe microbii şi nu este indicat să o mâncăm crudă sau să o folosim la mâncăruri. El mai explică faptul că ceapa este utilă în menţinerea unui nivel corect al glicemiei, previne cancerul, are efecte antiinflamatorii şi reduce riscul bolilor cardiace.

"Este important de ştiut faptul că ceapa are un conţinut ridicat de vitamine şi săruri. Vitaminele conţinute de ceapă sunt: A, B6, C şi E. În plus ceapa conţine potasiu, sodiu, acid folic şi fier", mai spune nutriţionistul arădean. De asemenea, ceapa este folosită în tratarea unor infecţii. Zeama stoarsă de la o ceapă şi încălzită este folosită în tratarea infecţiilor la ureche, dar aceasta este utilă şi dacă se aplică pe înţepătura de albine.

Vă mai recomandăm: Alimente ideale pentru cină

Ce alimente îţi îmbunătăţesc vederea

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite