Băiat de 15 ani, cu comoție cerebrală în spital. A fost bătut de doi colegi de liceu. Agresorii au fost reținuți

0
Publicat:

Nu există an școlar în care, în județul Arad, să nu aibă loc o bătaie foarte violentă între elevi, chiar dacă este în afara școlii. De această dată doi dintre agresori au fost reținuți.

Doi dintre tineri au fost reținuți FOTO arhivă Adevărul
Doi dintre tineri au fost reținuți FOTO arhivă Adevărul

Un incident deosebit de grav a avut loc în ziua de marți, 26 martie 2024, la Arad.

Polițiștii au fost sesizați despre faptul că, în dimineața aceleiași zile, în jurul orei 8.00, mai mulți elevi de la o unitate școlară din municipiu ar fi fost abordați în zona Boul Roșu de alți elevi din aceeași școală. Cele două grupuri au avut un schimb de replici și injurii. A urmat o încăierare, în care un elev a fost lovit și a căzut la pământ. El a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Polițiștii au întocmit un dosar penal, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, clarificarea situației de fapt, stabilirea participației fiecăreia și luarea măsurilor legale care se impun. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, au fost identificate persoanele bănuite de lovirea tânărului, în persoana a doi băieți, de 16 și 17 ani”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Arad.

În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Băiatul se află internat pe secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, cu comoție celebrală, prezintă policontuzii și excoriații.

Alt caz tot la Arad 

Amintim că la sfârșitul anului trecut magini șocante au fost surprinse într-un video postat pe Facebook, cu mai mulți adolescenți din Arad care bat o colegă. Incidentul a avut loc, în vară, însă abia atunci a fost făcut public.

Grupul bătăiuș era alcătuit atât din fete, cât și din băieți, care se îndeamnă pe rând, sau în grup, să o lovească pe fată.

Aceasta era lovită cu picioarele peste față, cu pumnii și trasă de păr. Nimeni nu îi sare în apărare, fiind înjurată și jignită. Doar o fată are o încercare de a o ajuta, dar este dată la o parte. 

Poliția s-a sesizat 

Imaginile au fost făcute publice, joi, 16 noiembrie 2023, iar vineri, 17 noiembrie 2023, reprezentanții IPJ au declarat că s-au autosesizat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite