Copil atacat de șase câini comunitari în Teleorman. Tatăl, ajutat de polițiști să-l ducă la spital

0
Publicat:

Un copil din București, care se afla în vizită la bunici, în comuna Conțești, din județul Teleorman, a fost atacat marți de șase câini comunitari. Poliția a deschis un dosar penal.

  Câini agresivi. FOTO Gheorghe Florin
Câini agresivi. FOTO Gheorghe Florin

Incidentul a avut loc în jurul prânzului.

Copilul se deplasa pe un moped în extravilanul comunei, când animalele s-au repezit asupra sa și l-au atacat.

Ulterior, acesta a reușit să se refugieze în curtea unei persoane. În urma evenimentului, minorul a suferit răni pe corp, fiind transportat de tatăl său la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale”, precizează IPJ Teleorman.

Copilul a fost transferat la un spital din București

În timp ce se deplasa în viteză prin municipiul Alexandria, pentru a-și duce copilul la spital, cu autoturismul având semnalele de avarii în funcțiune, tatăl a fost oprit de un echipaj din cadrul Poliției municipiului Alexandria.

În urma discuțiilor purtate cu tatăl minorului și evaluând situația de pericol în care se afla minorul, au asigurat deplasarea în condiții de siguranță la unitatea medicală. Ulterior, minorul a fost transferat la o unitate medicală din municipiul București pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a mai precizat IPJ Teleorman.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul sau deținătorul temporar al acestuia, a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

După tragedia din București, încă sunt așteptate măsuri

Amintim că o femeie de 44 de ani a murit, sâmbătă dimineață, după ce a fost mușcată de câini fără stăpân în zona Lacului Morii, din sectorul 6, din București. Ana Oros a murit după ce i-a fost secționată artera femurală.

Femeia supraviețuise anul trecut în urma unui atac al maidanezilor.

La trei zile de la moartea sa, încă sunt așteptate măsuri împotriva celor care au permis ca o haită de câini să o atace din nou pe Ana, și de această dată să o și ucidă. Între timp, medicii legiști au anunțat cauza decesului, ASPA numără câini, iar primarul Ciucu anunță că-și ia hingheri.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite