Au început lucrările la alunecarea de teren de pe autostrada Sebeș - Turda. Constructorul are 30 de zile la dispoziție

0
Publicat:

Constructorul lotului 1 al Autostrăzii A10 Sebeș - Turda, compania Impresa Pizzarotti, ,a trecut la faza de remediere a alunecării de teren care a dus la închiderea circulației pe un tronson de un kilometru în zona nodului rutier Alba Iulia Nord.

Constructorul pare să fi trecut la faza de remediere a alunecării de teren FOTO alba24.ro
Constructorul pare să fi trecut la faza de remediere a alunecării de teren FOTO alba24.ro

Vineri, 3 februarie, au fost executate săpăturile, iar de sâmbătă s-a trecut la faza de reconstituire a terenului surpat. Reprezentanții companiei italiene nu au comunicat procedura tehnică prin care se va rezolva alunecarea de teren. Constructorul are la dispoziție 30 de zile pentru finalizarea lucrărilor.

Autostrada este închisă, în această zonă, începând de miercuri dimineaţă, timp de 30 de zile, pe sensul de deplasare Sebeş – Turda, pe sectorul cuprins între km 15+760 – 16+800.

Pentru remedierea unor deficienţe apărute în ultima perioadă, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca, începând de miercuri, 01.02.2023, ora 08:00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 - 16+800. Pe perioada instituirii restricţiilor traficul va fi deviat astfel: ieşirea de pe autostradă se va realiza prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza şi revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4”, se arată în comunicatul CNAIR.

Autostrada A10 Sebeș – Alba Iulia – Turda a fost deschisă integral în 30 noiembrie 2021, dar cu alte restricții de circulație la momentul respectiv, în zona alunecării de teren de la Oiejdea (km 20). Circulația a fost reluată în regim normal în azona resepctivă, în noiembrie 2022.

Compania de drumuri a precizat că lucrările necesare vor fi efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanţie. Este vorba despre o alunecare a taluzului în rambleu, existând un risc ca terasamentul să se deterioreze mai tare și alunecarea să se extindă.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite