Răzvan Cuc rectifică numărul de kilometri din A10 finalizaţi în 2019. Va fi gata, parţial, doar lotul 1 între Sebeş şi Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul lotului 1 al autostrăzii Sebeş - Turda
Şantierul lotului 1 al autostrăzii Sebeş - Turda

Primul lot al autostrăzii Sebeş - Turda, între Sebeş şi Alba Iulia, ar urma să fie deschis parţial în acest an. Lotul 2, care se întinde la Alba Iulia şi până la Aiud, este în mare întârziere şi nu va putea fi dat în circulaţie în 2019.

Lotul 1 (17 km) din A10 Sebeş - Turda va fi deschis traficului, cel puţin parţial, până la finele anului, de la Alba Iulia şi până în zona Lancrăm, lângă Sebeş, pe bretelele scurte ale nodului rutier viitor cu autostrada A1. Acestea sunt promisiunile constructorului şi ale ministrului Transporturilor aflat joi, 25 iulie, în vizită pe şantier.

În schimb, Cuc a declarat că e sceptic privind finalizarea Lotului 2 (24 km) în acest an, deşi de la începutul anului acesta figura mereu în declaraţiile oficialilor ca tronson ce va fi finalizat în 2019. 

Reprezentanţii firmei Impresa Pizzarotti, constructorului Lotului 1, au precizat că vor finalizarea lotului şi deschiderea circulaţiei în acest an, până în zona sensului giratoriu din Lăncrăm, pe bretelele scurte ale viitorului nod rutier complex dintre A10, A1 şi DN1 din zona Sebeş. 

Potrivit reprezentanţilor constructorului Lotului 1, la începutul lunii septembrie este programată lansarea grinzilor metalice peste Autostrada Deva – Sibiu, la nodul rutier de la Sebeş, pentru construirea bretelelor de acces.

Cât priveşte Lotul 2, acolo unde lucrează firma greacă Aktor, minisitrul Cuc a declarat că e sceptic privind finalizarea în acest an, deşi nu cu mult timp în urmă şi acest lot lung de 24 de kilometri era preconizat a fi finalizat în 2019.

nod rutier lancram a10

Harta nodului rutier de la Lancrăm: cu albastru este A1 Deva - Sibiu, iar cu verde A10 Sebeş - Turda

   

„Am găsit o mobilizare bună pe Lotul 2, lotul pe care acum o lună vroiam să reziliez contractul. (…) Deşi am primit şi acolo promisiuni că se va circula pe acel lot, prefer să fiu sceptic, să stau pe şantier şi să mă asigur că lucrurile vor evolua aşa cum trebuie fără să mai facem promisiuni deşarte. În schimb, pentru lotul 1 aşa cum mi-am asumat, îl vom deschide în acest an”, a declarat, în urmă cu circa 3 săptămâni, ministrul Răzvan Cuc.

Citiţi şi:

 

McDonald`s ajunge în oraşul pe care l-a refuzat în ultimii 10 ani. Care este suma investiţiei şi numărul joburilor create

 

Grupare de escroci care înşela bătrâni din 3 judeţe prin metoda „accidentul“, anihilată de poliţişti. Cum îşi schimba liderul vocea din bărbat în femeie

 

Trei escroci s-au dat angajaţi Romtelecom şi au înşelat trei victime cu premii de 10.000 de euro. După 7 ani au fost condamnaţi la ani grei de detenţie

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite