Polițist de la BCCO Alba Iulia, suspectat de fals. Nu a trecut în declarația de avere câștigul de la jocuri de noroc

0
Publicat:

Un polițist de la BCCO Alba Iulia ar fi „uitat” să treacă în declarația de avere un câștig de peste 53.000 de lei la jocuri de noroc. Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru fals în declarații.

Polițiști de la structura BCCO FOTO Adevărul
Polițiști de la structura BCCO FOTO Adevărul

„A fost sesizat Parchetul în cazul lui Darius Antonio Șteau, funcţionar public cu statut special în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Alba-Iulia cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc în valoare totală de 53.889 lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice”, au transmis reprezentanții ANI.

Potrivit noului Cod Penal, declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Diferență nejustificată de avere pentru un alt polițist

În urmă cu aproximativ patru luni, ANI a mai descoperit un caz la BCCO Alba Iulia: a constatat existența unei sume de bani nejustificată, între averea dobândită și veniturile realizate de șeful serviciului Antidrog, din cadrul BCCO Alba Iulia, Ciprian Decean.

Este vorba despre o diferență nejustificată în cuantum de 111.593 lei, între averea dobândită și veniturile realizate de către polițist, în perioada exercitării funcției publice.

„ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Decean Ciprian, în perioada exercitării funcției publice”, a transmis ANI, la momentul respectiv.

Ciprian Decean a fost numit șef al serviciului Antidrog, din cadrul BCCO Alba Iulia, în anul 2018, odată cu numirea lui Sorin Silviu Finta, la conducerea Brigăzii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite