Penitenciarul Aiud pregăteşte noi spaţii de cazare pentru deţinuţi. Vor avea aer condiţionat şi comunicare prin interfon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedere aeriană a Penitenciarului Aiud. Foto Adevărul
Vedere aeriană a Penitenciarului Aiud. Foto Adevărul

Penitenciarul Aiud va amenaja o nouă clădire existentă care va fi transformată în spaţiu destinat cazării deţinuţilor cu o capacitate de 101 persoane.

O licitaţie în acest sens, pentru proiectarea obiectivului de investiţii „Transformare spaţii producţie în spaţii deţinere – Penitenciarul Aiud”, a fost lansată în SEAP. Valoarea totală estimată este de 190.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, Penitenciarul Aiud cumpără servicii de proiectare pentru transformarea unor spaţii de producţie în spaţii de deţinere. Clădirea existentă are suprafaţa de 535 mp, fiind situată în incinta Penitenciarului Aiud.

Construcţia este de tip „bară” şi va avea un hol de circulaţie dezvoltat în lungul clădirii „Secţia VII-VIII cu care se va cupla viitoarea construcţie pe fiecare nivel. Noua construcţie va avea capacitatea minimă de 100 de deţinuţi (101 deţinuţi).

Soluţia constructivă şi regimul de înălţime al construcţiei noi va răspunde cerinţelor şi standardelor internaţionale în ceea ce priveşte condiţiile de detenţie. Astfel, construcţia actuală va fi desfiinţată în favoarea uneia noi. Pentru a se păstra regimul de înălţime maxim P+1 clădirea s-a dezvoltat mai mult longitudinal. Camerele se vor realiza în lungul clădirii, fiind proiectate în module de câte două camere, în oglindă, cu grupurile sanitare alăturate şi un spaţiu tehnic ce le deserveşte.

În acestea deţinuţii au, în medie, un spaţiu individual de circa 4,21 mp în camerele în care sunt cazaţi câte 2 deţinuţi şi de circa 4,71 mp în camerele în care sunt cazaţi câte 3 deţinuţi. Camerele vor fi dotate cu registru de căldură, sistem de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire, masă, scaun, paturi (suprapuse), nişă de depozitare, cuier, suport TV, priză de alimentare electrică, priză semnal TV, sistem de comunicare de tip interfon, terminal sistem radioficare, chiuvetă şi vas WC monobloc antivandal, poliţă pentru chiuvetă, oglindă, duş, perdea, uşă metalică cu grilaj, spaţiu tehnic.

Vă mai recomandăm:

 

Alba Iulia, oraş inteligent: drone pentru trafic, camere cu recunoaştere facială, poliţişti antrenaţi în mediul virtual

 

Un bărbat care a încercat să-şi ucidă soţia şi fiica, trimis în judecată. Cum s-au salvat cele două femei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite