Un criminal care a ucis o femeie cu 25 de lovituri de cuţit vrea să scape de pedeapsa pentru tentativa de evadare

0
0
penitenciar aiud
Bărbatul a încercat să evadeze din Penitenciarul Aiud. Foto Adevărul

Un criminal care a ucis o femeie cu 25 de lovituri de cuţit vrea să scape de pedeapsa decisă în justiţie după ce a încercat să evedeze din Penitenicarul Aiud.

Mihai Pandelea (31 ani) are o condamnare total─â de┬á27 de ani, 2 luni ┼či 24 de zile, pentru omor ┼či tentativ─â de evadare, din care a isp─â┼čit 6 ani. Victima acestuia a fost o t├ón─âr─â de 24 de ani din Mehedin┼úi, Alina Bianca T─ân─âsie, care ├«nchiriase un apartament ├«n Alba Iulia ├«n care se prostitua, Pandelea fiind unul dintre clien┼úi.

Crima a avut loc ├«n noaptea de 2 spre 3 februarie 2016, iar t├ón─âra a fost omor├ót─â cu 25 de lovituri de cu┼úit. Femeia a fost ucis─â cu dou─â cu┼úite, dup─â ce primul folosit de criminal s-a rupt ├«n timp ce ├«ncerca s─â o omoare. T├ón─âra a fost g─âsit─â diminea┼úa, f─âr─â suflare, ├«ntr-un apartament de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Femeia a venit la Alba Iulia de la Arad ┼či se prezenta pe site-urile de specialitate ca escort─â ┼či dam─â de companie sub numele de ÔÇ×MiraÔÇť.

Dup─â ce a ajuns ├«n penitenciar, b─ârbatul a ├«ncercat s─â evadeze. A folosit o bucat─â de ┼úeav─â din fier, o sfoar─â de doi metri, un cu┼úit de buc─ât─ârie ┼či o schi┼ú─â a Penitenciarului Aiud. Tentativa a avut loc ├«n 25 decembrie 2016, ├«n ziua de Cr─âciun, c├ónd erau mai pu┼úini supraveghetori de serviciu. P├ón─â la un moment dat, tentativa de┼úinutului a dat rezultate, ├«ns─â a fost prins ├«n momentul ├«n care escalada un zid al ├«nchisorii. Condamnatul pentru crim─â ┼či-a premeditat fapta.

Cu c├óteva zile ├«nainte s-a documentat prin vizionarea unor programe TV cu privire la modalitatea ├«n care al┼úi de┼úinu┼úi au reu┼čit s─â ocoleasc─â sistemul de siguran┼ú─â a ├«nchisorilor, lucru remarcat de c─âtre ceilal┼úi doi colegi de camer─â. ├Än perioada respectiv─â, Mihai Pandelea lucra la buc─ât─ârie, de unde a putut s─â sutrag─â un cu┼úit, pe care urma s─â ├«l foloseasc─â la evadare. ├Än plus s-a mai dotat cu o schi┼ú─â a ├«nchisorii ┼či cu o bucat─â de ┼úeav─â din fier, care avea sudat la un cap─ât un c├órlig de care era legat─â o sfoar─â de aproximativ doi metri. Cu ┼úeava ┼či sfoara ar fi trebuit s─â escaladeze zidurile penitenciarului.

ÔÇŁC─âlare peste gard, peste s├órmele ghimpateÔÇŁ

ÔÇ×├Än timp ce se afla ├«n zona de de┼úinere, ├«n exercitarea responsabilit─â┼úilor privitoare la servirea mesei pentru celelalte persoane lipsite de libertate, cu inten┼úia de a evada din penitenciar, a profitat de neaten┼úia agentului supraveghetor, precum ┼či de lipsa personalului, dat fiind faptul c─â era Cr─âciunul, ┼či a p─âr─âsit aceast─â sec┼úie f─âr─â permisiune. Apoi s-a deplasat ├«n zona sectorului ┬źVizit─â┬╗, unde a escaladat gardul cu s├órme ghimpate care delimiteaz─â perimetrul unit─â┼úii de de┼úinere de fosta fabric─â, care a apar┼úinut ┼či func┼úionat ├«n incinta Penitenciarului Aiud.

├Än acel moment a fost observat de c─âtre un agent de penitenciar, fiind ┬źc─âlare peste gard, peste s├órmele ghimpate, cu un picior ├«nspre zona fostei fabrici┬╗. Agentul a solicitat ajutorul unui coleg de serviciu, precum ┼či a altor agen┼úi de penitenciare, proced├ónd la re┼úinerea inculpatului p├ón─â la sosirea ┼čefului de tur─â ├«mpreun─â cu echipa de interven┼úii. P├ón─â la momentul ├«n care ceilal┼úi agen┼úi au ajuns la fa┼úa locului, inculpatul a ├«ncercat s─â-i induc─â ├«n eroare pe agen┼úii care l-au depistat, cu privire la motivul prezen┼úei sale ├«n acel loc, sus┼úin├ónd c─â a venit s─â cear─â un num─âr de telefon ├«n acest sectorÔÇť, astfel descrie magistratul de la Judec─âtoria Aiud aventura de┼úinutului.

Pentru a nu fi descoperit cu bucata de fier ┼či sfoara asupra sa, a ├«ncercat s─â le arunce ├«ntr-un tomberon, dar a fost v─âzut de c─âtre agentul care l-a descoperit. La perchezi┼úia corporal─â, agen┼úii au mai g─âsit asupra b─ârbatului, ├«n buzunarul unei veste, un cu┼úit cu o lungime de 22 cm ┼či lam─â de 12 cm, f─âr─â v├órf, precum ┼či o schi┼ú─â a penitenciarului, desenat─â pe o foaie A4. ├Än timpul anchetei, Pandelea a spus c─â a luat hot─âr├órea de a evada dup─â ce so┼úia l-a informat telefonic c─â va divor┼úa.

Pe 26 ianuarie 2022, Judecătoria Aiud i-a respins cererea de revizuire a sentinţei din 2018 în dosarul în care a fost judecat pentru tentativa de evadare. Hotărârea poate fi contestată cu apel.

V─â mai recomand─âm:

 

O companie din Singapore cumpără, pentru China, minereul de la cea mai profitabilă mină de cupru din România

 

Suporteri filaţi de Securitate la meciul România - Italia din martie 1989. Cum au ajuns italienii acasă la două românce Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite