Muzician traficant de droguri, șase ani de închisoare. Rapper român, flagrant cu patru kilograme de canabis

0
Publicat:

Rapperul Cumicu, cunoscut în mediul muzicii underground din România, are mari probleme penale, fiind implicat în activități de trafic de droguri. Raul Alin Giurgiu a fost condamnat la închisoare cu executare, la Tribunalul Alba, în 6 februarie 2024.

Raul Alin Giurgiu va sta mulți ani la închisoare FOTO Facebook/ Cumicu
Raul Alin Giurgiu va sta mulți ani la închisoare FOTO Facebook/ Cumicu

Tânărul a fost filat, supravegheat tehnic, iar apoi prins în flagrant de polițiștii de la BCCO Alba Iulia.

Aceștia au obținut informații că rapperul urma să primească un colet în care se afla canabis, expediat din Spania. În documentele instanței se susține că acesta a recunoscut fapta, și-a însușit ceea ce a făcut și cum a procedat. Mai mult de atât, și-a protejat un prieten, o persoană care se afla alături de el în mașină, la momentul flagrantului.

Cumicu a declarat că persoana care se afla cu el nu are nici o legătură și nu știa ce se află în colete. Potrivit hotărârii instanței, Cumicu a călătorit în Spania, la începutul lunii septembrie 2023, de unde a cumpărat 4 kilograme și jumătate de canabis. Drogurile au fost puse în două colete, în care erau disimulate șase pachete vidate, în care se aflau 1.726,1 grame canabis, respectiv 2.835,9 grame canabis.

Ulterior a trimis coletele către România, iar el s-a întors în Cluj-Napoca.

Drogurile le-am luat de la un băiat din stradă. E un spaniol. E un bar unde mergi, dacă ai nevoie de ceva, găsești acolo. Nu cunosc numele băiatului. Am dat pe droguri în jur de 9000 euro. Eu m-am ocupat de vidare. Hainele erau ale mele, toate. Plata am făcut-o cu bani cash. Voiam să țin o parte din droguri pentru mine, iar cealaltă parte să încerc să o dau”, le-a declarat traficantul anchetatorilor.

În data de 4 septembrie 2023, procurorii DIICOT Alba Iulia au primit informații că acesta ar urma să primească un colet cu droguri. Când pachetul a ajuns la depozitul regional din România, anchetatorii au mers și au verificat coletele. Au descoperit cantitatea de droguri și au pus la cale flagrantul.

Recidiva i-a adus un plus de pedeapsă

„La un moment dat, în zonă a fost observat autoturismul marca BMW seria 1, de culoare neagră, din care au coborât două persoane de sex bărbătesc.  În jurul orei 20:38, cei doi au luat de la angajatul societății, fiecare, câte un colet din cele două care fac obiectul cauzei și s-au deplasat la autoturismul cu care au ajuns în parcare. Un colet a fost pus pe bancheta din spate a autoturismului, iar celălalt a fost pus în portbagaj.

După ce au plătit parcarea, în jurul orei 20:51, cei doi au părăsit zona cu autoturismul descris și s-au deplasat până pe strada (…), unde au parcat în jurul orei 21.01. Cei doi au coborât din autoturism, au luat fiecare câte unul dintre cele două colete și s-au îndreptat înspre imobilul cu nr. 21 de pe aceeași stradă, moment în care s-a intervenit pentru imobilizarea lor”, astfel este descris momentul flagrantului. Rapperul a fost reținut și, ulterior, plasat în arest preventiv. 

Trimis în judecată, Cumicu a fost condamnat, în 6 februarie, la pedeapsa rezultantă de 6 ani de închisoare în regim de detenție. Pentru fapta de introducere în țară de droguri de risc a primit 4 ani de închisoare, dar mai avea o condamnare anterioară de 2 ani. Magistratul de la Tribunalul Alba a fost obligat să adune cele două cifre și astfel a rezultat pedeapsa finală.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite