Motivul halucinant pentru care tatăl din Alba și-ar fi ucis copilul înainte să se spânzure. Ce afecțiune l-a tulburat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate părea surprinzător, dar tânărul care și-a omorât copilul în Alba și apoi s-a sinucis suferea de depresie severă post-partum. Este opinia unui specialist care a analizat comportamentul bărbatului. Deși afectează, în principal, femeile, depresia post-partum se manifestă și la bărbați.

Bărbatul din Alba ar fi comis faptele pe fondul unei depresii severe FOTO Adevărul
Bărbatul din Alba ar fi comis faptele pe fondul unei depresii severe FOTO Adevărul

Psihologul Iulian Ilieșu a explicat că în acest caz poate fi vorba despre o depresie severă.

De când am văzut cazul, îmi vine în minte depresia post partum care poate să apară și la tătici, nu doar la mămici. Prevalența este de 8% să apară la tătici după nașterea copilului, apare în primul an de la nașterea copilului", a explicat specialistul pentru alba24.ro. Acesta a precizat că există posibilitatea ca unii bărbați afectați să dezvolte o formă atât de severă care să ducă la crimă și la sinucidere.

Totodată, Ilieșu spune că tulburarea este atât de gravă încât cel în cauză vede lucrurile total distorsionat.

În orice depresie tipică, mintea este încețoșată, nu mai gândește, nu mai simte, clar că de asta este tulburat, de o boală psihică. Atunci o persoană în această stare vede lucrurile distorsionat total, mai ales cu cât este mai intensă tulburarea sau depresia”, a spus psihologul.

Copilul, în mijlocul planului irațional

Această afecțiune se conturează în jurul copilului. Este vorba despre obsesia legată de micuț, de alte persoane din anturajul, dar și despre faptul că toată viața și-a pus-o în jurul copilului. „Eu nu pot să accept că nu este așa, nu pot să accept că am fost părăsit, nu pot să accept că nu stă cu mine copilul, sunt niște gândiri inflexibile, iraționale, care nu lasă loc de cale de mijloc”, a precizat psihologul.

Depresia în această formă durează aproximativ două săptămâni, iar persoana vede toate lucrurile în mod negativ. Totodată analizând comportamentul tânărului, postările de pe Instagram, mesajul și fotografiile alături de copil și de fosta iubită, psihologul este de părere că totul a fost premeditat.

Mie îmi pare ceva premeditat acolo, psihologic are sens pentru că și-a refăcut tot șirul vieții lui cu copilul și să îl expună și public. Psihologic, tot ce exprimă șirul de postări este suferința lui psihică, în contextul despărțirii, al copilului pe care nu îl poate vedea. Un om care nu ar fi avut depresie trecea peste, accepta situația, făcea pași spre rezolvare, dacă se poate, dacă nu, apela la un psiholog, la un medic psihiatru. O persoană care ajunge la apogeul ăsta  poate să nu mai gândească clar și s-a ajuns în punctul în care s-a ajuns”, este de părere Iulian Ilieșu, conform sursei citate.

Nenorocirea, investigată de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au deschis un dosar penal pentru omor, pentru tragedia ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 25/26 martie 2023, într-un apartament din Alba Iulia.

Dosarul penal a fost deschis „in rem” pentru a permite anchetatorilor să deslușească modul în care a avut loc în noaptea respectivă. Este vorba despre cazul tânărului de 27 de ani, Bogdan Radu, care și-a ucis copilul, iar apoi s-a sinucis prin spânzurare.

Criminaliștii au luat telefoanele celor doi foști concubini pentru a realiza percheziții informatice. De asemenea, a fost audiată mama copilului, precum și mai mulți martori. Luni, 27 martie, urmau să se deruleze și autopsiile cadavrelor. Dacă se ajunge oficial la concluzia că bărbatul este autorul crimei, procurorii vor da o soluție de clasare a cauzei.

Ancheta poliției arată că bebelușul ar fi murit între orele 00.00 și 01.00. Cu alte cuvinte, copilul de 1 an ar fi fost decedat la momentul la care mama acestuia a sunat la 112, la ora 01.14. Femeia și-a dat seama că ceva nu este în regulă, după un schimb de mesaje cu bărbatul. A decis să sune la poliție după ce fostul său concubin nu i-a mai răspuns la mesaje și nici la telefon. La ora 1.25 a fost alertat un echipaj de poliție, iar trei minute mai târziu, femeia a transmis adresa unde bănuia că se află bărbatul împreună cu copilul lor.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite