Motivele pentru care Transilvania merită vizitată în 2017, potrivit Rough Guides

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prestigioasa publicaţie „Rough Guides“ recomandă cititorilor săi  regiunea din interiorul arcului carpatic ca destinaţie cu buget redus. Este locul în care, potrivit autorului, poţi descoperi un stil de viaţă specific perioadei de dinainte de Revoluţia Industrială.

Site-ul brandului global de ghiduri turistice „Rough“ a publicat, luna trecută, un clasament cu zece destinaţii pe care le poţi vizita cu bani puţini. Transilvania figurează în acest top pe locul trei.

„Regiune fabulos de ieftină“

„Deşi Transilvania este aproape sinonimă cu castelul lui Dracula, sunt atât de multe alte lucruri legate de această regiune românească fabulos de ieftină. Călătorii curioşi vor fi recompensaţi cu oraşe frumos păstrate, precum Sibiu, Sighişoara sau Braşov, pot urmări urşi în Munţii Carpaţi, sau se pot bucura de muzica ţigănească fascinantă sau de oportunităţi excelente de drumeţie. Plimbaţi-vă cu bicicleta în zona rurală şi veţi descoperi sate săseşti abandonate şi un stil de viaţă care datează dinaintea Revoluţiei Industriale“, notează autorii articolului.

Când vine vorba de transport, autorul vorbeşte de expansiunea reţelei de rute aeriene low-cost, care a făcut ca Transilvania să fie acum la „doar la un zbor de majoritatea aeroporturilor europene“.

Tradiţii seculare

Editorii recomandă regiunea pentru tradiţiile sale şi oraşele „încântătoare”. „Cu căpiţele sale de fân, căruţele trase de cai, bisericile fortificate şi cetăţile din vârf de deal, Transilvania este îmbibată de tradiţii seculare. Este şi în Europa, şi cât se poate de europeană, cu moştenirea sa istorică amestecată, română, săsească şi ungurească. Vechi oraşe încântătoare ca Sibiu şi Sighişoara arată de parcă ar fi ieşit din paginile unor manuscrise medievale – sau dintr-un roman cu vampiri din secolul al  XIX-lea”.

În topul Rough Guides prima poziţie este ocupată de oraşul Detroit din SUA, urmat de Mexic. Clasamentul integral îl găsiţi aici.

În Ghidul dedicat Transilvaniei este menţionat şi oraşul Alba Iulia ca loc din interiorul arcului carpatic ce merită vizitat, alături de Braşov, Sibiu, Sighişoara, Cluj Napoca, Munţii Apuseni, Munţii Retezat.

Transilvania, pe primul loc in 2016

Transilvania a fost recomandată cea mai buna regiune din lume de vizitat in 2016, de această data de editorii „Lonely Planet“.

 „Lăsaţi crucifix-ul şi scăpaţi de usturoi-nu aveţi nevoie în Transilvania de azi, care distruge stereotipurile mai rapid decât dă din aripi un liliac ieşit din iad. Da, caii şi căruţele încă huruie în zona rurală împădurită, dar în curând vor împărţi şosele cu taxiuri Uber…Priviţi dincolo de tricourile cu Contele Dracula şi veţi observa un număr în creştere de galerii de artă, staţiuni de schi de bună calitate şi ture în natură epice“, se spune in prezentarea facuta de Lonely Planet despre Transilvania. (Articol scris de NICU NEAG)

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite