Dosar penal în cazul celor doi copii care s-au prăbuşit cu ATV-ul într-o prăpastie de la Râpa Roşie FOTO UPDATE

0
0
Copiii salvaţi au suferit mai multe traumatisme. Foto: ISU Alba
Copiii salvaţi au suferit mai multe traumatisme. Foto: ISU Alba

Poliţiştii din Alba au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul celor doi copii de 12 ani şi 14 ani care s-au prăbuşit cu ATV-ul într-o prăpastie, în zona rezervaţiei Râpa Roşie.

UPDATE 22.35: Cei doi fraţi din Alba Iulia, de 12 şi 14 ani, care au suferit multiple traumatisme după ce au căzut duminică cu un ATV zeci de metri, la Râpa Roşie, lângă Sebeş, vor fi transferaţi de la UPU Alba Iulia, unde au fost investigaţi şi au primit îngrijiri medicale, la un centru universitar dintr-un judeţ învecinat.

"Pacienta de 12 ani are mai multe contuzii prin cădere de la înălţime, traumatism cranio-facial acut minor şi fractură claviculă stânga. Diagnosticul pacientului de 14 ani este: policontuzionat prin cădere de la înălţime, traumatism cranio- facial acut minor, traumatism coloană dorsală cu fractură tasare corp vertebral D8 şi fractură calcaneu. Vor fi transferaţi către un centru universitar, după efectuarea formalităţilor", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Alexandra Mateş.

Textul iniţial: ”La data de 01.05.2022, în jurul orei 14,30, doi fraţi, din municipiul Alba Iulia, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani, în timp ce circulau cu un ATV, în scop de agrement, în afara drumului public, în zona denumită 'Râpa Roşie', situată în apropierea municipiului Sebeş, au căzut în râpă. La locul accidentului au intervenit numeroase forţe de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, cu ajutorul căruia cei doi minori au fost scoşi din râpă, ulterior fiind transportaţi la spital", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

elicopter rapa rosie

Foto: ISU Alba

La faţa locului au acţionat alpinişti ai ISU Alba şi salvamontişti. "Am fost solicitaţi să intervenim pentru evacuarea celor doi copii căzuţi cu ATV-ul în Râpa Roşie. Cei doi erau căzuţi într-o crevasă adâncă de circa 2,5-3 metri şi lată de circa 50 centimetri. Extracţia s-a făcut cu hamul de salvare triunghiular (Pitagor), iar evacuarea s-a efectuat cu elicopterul, până la ambulanţe. Starea acestora nu era foarte bună, mai ales fetiţa, care era blocată la baza crevasei într-o poziţie extrem de incomodă şi foarte greu de extras", au transmis reprezentanţii Salvamont Alba.

Un ATV în care se aflau doi copii s-a răsturnat duminică la Râpa Roşie, "micul canion" al României. Din cauza zonei inaccesibile rutier sau la pas, singura posibilitate de a se ajunge la victime a fost prin trolierea cu un elicopter SMURD a doi salvatori. Aceştia au reuşit mai întâi stabilirea unui contact vizual cu victimele, înainte de a le evacua pe rând. Cei doi au suferit multiple traumatisme, fiind transportaţi la UPU Alba Iulia.

alba pompieri atv

Foto: ISU Alba

Râpa Roşie este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 hectare. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 şi 100 de metri. Apa a săpat pe un substrat variat (pietrişuri, nisipuri cuarţoase, gresii) forme ciudate: coloane, turnuri, piramide - toate de culoare roşiatică, potrivit site-ului dedicat acestei rezervaţii.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Aurul Mov. Micii agricultori trec pe lavandă: „Afacere foarte profitabilă“

 

Cum era controlată prostituţia din Alba Iulia în urmă cu peste 100 de ani

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite