Crăciun şi Revelion de poveste în staţiunile turistice din Apuseni şi masivul Şureanu. Ce tarife se practică la pensiuni şi hoteluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Domeniul schiabil Şureanu din masivul cu acelaşi nume
Domeniul schiabil Şureanu din masivul cu acelaşi nume

Pensiunile şi hotelurile din zonele turistice ale judeţului Alba sunt ocupate în procent de circa 90% pentru Crăciun şi Revelion. Turiştii au la dispoziţie pârtii de schi şi beneficiază şi de alte facilităţi cum ar fi mici centre SPA şi excursii spre obiectivele din zonă.

În zonele din Alba unde există cele mai multe structuri clasificate, Valea Arieşului, Valea Aiudului şi Valea Sebeşului, gradul de ocupare de Revelion este de 100%, iar de Crăciun 85% şi poate urca până la 95%. Proprietarii de pensiuni, o parte cu centre SPA, au pregătit oferte speciale pentru turişti, între care tăiatul porcului, plimbări călare şi cu sania, vizite la obiectivele turistice.

Preţurile de Crăciun şi Revelion pentru un pachet de trei nopţi, cu masă festivă, la o pensiune de două margarete, sunt în jurul sumei de 650 de lei de persoană. În cazul pensiunilor de patru margarete, pentru pachete de patru nopţi, cu masa festivă inclusă, preţurile ajung la 1.650 de lei de persoană. La hotelurile de trei stele, oferta este de circa 800 - 1.000 de lei pe sejur.

”Avem câteva locaţii care s-au modernizat, au mici centre SPA, cu toate facilităţile, inclusiv sală de fitness şi piscine pentru copii şi adulţi. Avem toate condiţiile pentru a putea să petreacă confortabil în interior. Avem şi o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, cu concerte de colinde, participarea la tradiţiile din familie, tăierea porcului şi prepararea produselor de porc. Transportul cu sania se plăteşte suplimentar”, a declarat Emil Comşa, preşedintele filialei Alba a asociaţiei naţionale ANTREC, citat de ziarulunirea.ro.

image

Pârtiile de schi de la Arieşeni

Administratori de pensiuni din Arieşeni organizează excursii la obiectivele turistice din împrejurimi, precum Gheţarul de la Scărişoara, Groapa Ruginoasă, Stâna de Vale, Cetăţile Ponorului, Dealul cu Melci, Peştera Poarta lui Ionele sau Cheile Arieşului. De asemenea, alţi proprietari oferă turiştilor drumeţii, dar şi plimbări cu sania sau călare. În zona Arieşeni se află trei pârtii de schi, două în judeţul Alba şi una în Bihor. Capacităţiel totale de cazare de aici ănsumează circa 10.000 de locuri.

   

Un alt domeniu schiabil foarte frecventat din Alba, care cunoaşte o dezvoltare rapidă, fiind vizat inclusiv de turişti străini, este cel din Munţii Şureanu, unde se află pârtiile de schi situate la cea mai mare altitudine din ţară. Şi unităţile de cazare de aici sunt ocupate aproape în totalitate de Crăciun şi Revelion. Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din 10 pârtii care însumează aproximativ 11 kilometri.

Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potenţial pentru schi în afara pistei. Accesul se face pe DN67C, drumul spectaculos cunoscut şi sub denumirea de Transalpina. Condiţiile de schi se anunţă a fi foarte bune la Şureanu, pentru perioada sărbătorii Crăciunului. Ninsorile abundente şi gerul au făcut ca pârtiile să fie pline de zăpadă proaspătă. Situaţia este similară şi la Arieşeni unde sezonul turistic 2017-2018 a început în condiţii foarte bune pentru turişti.

Citiţi şi:

Cum a fost relatată în presă Revoluţia din 1989 de la Alba Iulia: ”Forţele de ordine anihilează rând pe rând teroriştii”

FOTO VIDEO Cel mai spectaculos nod rutier din România este aproape finalizat. Cum arată investiţia care leagă două autostrăzi şi un drum naţional

Cum arată „cel mai ciudat animal care a trăit vreodată“, descoperit de Darwin în urmă cu 150 de ani

Durian, cel mai urât mirositor fruct din lume. De ce este numit „regele fructelor“ şi ce proprietăţi are

Cum a blocat Dacian Cioloş, cu o postare pe Facebook, site-ul unei întreprinderi sociale din Roşia Montană care realizează obiecte de îmbrăcăminte din lână

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite