Uganda, prima ţară care îi oferă refugiu liderului libian Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uganda este prima ţară care s-a declarat, în mod public, disponibilă să îi ofere refugiu colonelului libian Muammar Gaddafi, în contextul în care dilomaţii încearcă să-l convingă pe lider să părăsească puterea fără forţă militară. Cu toate acestea, în cazul în care Gaddafi alege să lupte până la capăt, cum el însuşi a mărturisit odată, coaliţia internaţională s-a arătat pregătită să-i înarmeze pe rebelii l

Negocierile privind asigurarea plecării lui Gaddafi au fost realizate cu o "discreţie absolută", potrivit unor rapoarte citate de Afrik-news.

Ministrul italian de externe Franco Frattini a declarat că mai multe naţiuni sunt dispuse să-l primească pe Gaddafi şi familia lui, evident, pentru a pune capăt acestei situaţii, care altfel ar putea continua pentru ceva timp.

Gaddafi ar fi binevenit aici, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Ugandei, Tamale Mirundi, pentru AP.

Cu toate acestea, Frattini a avertizat că imunitatea nu era o opţiune pentru Gaddafi.

Regimul lui Gaddafi a afirmat joi că "nu depinde de persoane individuale", în prima sa reacţie la demisia ministrului de Externe, Moussa Koussa, dând asigurări că liderul libian şi fiii săi vor rămâne în ţară "până la sfârşit", potrivit AFP.

Este lupta întregii naţiuni. Ea nu depinde de persoane individuale sau de oficiali, indiferent de rang, a declarat purtătorul de cuvânt al regimului Moussa Ibrahim.

Dacă nu reuşeşte să-l convingă pe Muammar Gaddafi să renunţe la conducerea Libiei, comunitatea internaţională este pregătită să le furnizeze arme rebelilor libieni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite