Se dau bani de la stat pentru românii cu probleme. Care sunt condițiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de familii și persoane singure cu probleme sociale grave vor fi sprijite de autorități. Guvernul a aprobat miercuri, 24 mai, acordarea de ajutoare de urgență în valoare de 1,8 milioane lei pentru cei aflați în nevoie.

Sute de familii nevoiașe primesc ajutor de la stat. FOTO: Adevărul
Sute de familii nevoiașe primesc ajutor de la stat. FOTO: Adevărul

Conform Guvernului, este vorba despre persoane care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii, alunecări de teren, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, anunță antena.ro

Astfel, suma de 471.500 lei este destinată celor 75 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Timiș, Vaslui și Vrancea.

Suma de 42.500 lei a fost alocată pentru pentru 13 familii afectate de alunecări de teren, din județele Buzău, Dâmbovița și Gorj. 1.353.500 lei vor ajunge la 335 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Suma pentru plata ajutoarelor de urgență este din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Ajutoare sociale sub limita sărăciei. Câți beneficiari sunt și ce sume primesc

44,5 milioane de lei au ajuns în februarie la cei mai săraci români din toate județele țării și municipiul București ca urmare a plăților făcute de ANPIS pentru beneficiarii de ajutoare sociale.

Potrivit datelor Agenţiei Naţională pentru Plăţi și Inspecţie Socială (ANPIS), în luna februarie a.c. au primit ajutoare sociale 165.425 de români, suma medie plătită fiind de 268,95 de lei.

Cei mai puțini beneficiari de ajutoare sunt din București (254 de persoane, care au încasat în medie luna trecută câte 196,73 lei, dar și în Ilfov (859 de persoane) suma medie încasată fiind de 267,05 de lei.

La polul opus, cei mai mulți beneficiari de ajutoare sociale sunt din județul Dolj, cele 10.382 de persoane încasând în luna februarie suma totală de 2,84 milioane de lei, respectiv o medie de 273,25 lei.

Un alt județu în care sunt foarte mulți beneficiari de ajutoare sociale este Bacău, cu 9.299 de persoane care au încasat aproape 2,5 milioane de lei în februarie, o medie de 267,31 lei pe beneficiar. 

Județele Buzău și Vaslui au și ele peste 7.000 de beneficiari de ajutoare sociale, suma medie încasată fiind de 253 de lei, respectiv 272 de lei.

Cea mai mare valoare a sumei medii plătite (drepturi curente) a fost înregistrată în judeţele Sălaj (354,76 lei), Braşov (324,98 lei) şi Mureş (324,23 lei).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite