Răspuns final: „Clătite!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aperitiv  cu creveţi
Aperitiv cu creveţi

Inspiraţia-i săracă? Sunt ideile tocite? Gospodina iscusită are un răspuns: „Clătite!“. Băieţelul, când observă ce frumos sunt pregătite, afişează-n ochii veseli admiraţii nerostite. Papă tot, fără fasoane, farfuria este „rasă“, şi încheie ca la carte: „Sărut mâna pentru masă!“. Gospodina se gândeşte la meniuri felurite: „Ce să-ţi facă mami mâine?“. Piciul ştie clar: „Clătite!“.

Aperitiv cu creveţi

Durata de preparare:  70 de minute

Dificultate: mică

Număr de porţii: 6

Ingrediente:

Pentru aluatul de clătite:

1 cană făină
2 căni lapte
2 ouă
3 linguri ulei
10 g drojdie
sare

Pentru umplutură:

300 g creveţi
1 linguriţă praf de curry
1 căţel usturoi
1 bucăţică ghimbir
300 ml apă
1 lingură unt
3 linguri migdale măcinate
1 ardei iute
200 g brânză telemea de capră
100 g brânză de vaci
2 linguri smântână lichidă
1 legătură de pătrunjel verde
1 legătură de mărar verde
sare
piper

Preparare

1. Se amestecă în blender toate ingredientele pentru aluatul de clătite, apoi se lasă compoziţia în frigider timp de 30 de minute. Se prepară clătitele, una câte una, într-o tigaie neaderentă, unsă cu foarte puţin unt, şi se depozitează una peste alta, pe un platou cald, până este gata umplutura.

2. Creveţii se freacă bine cu usturoiul zdrobit, se pudrează cu praf de curry şi se lasă la rece 30 de minute. Între timp, se topeşte untul într-o tigaie, se călesc ghimbirul şi ardeiul iute, amestecând permanent. Se adaugă apa, migdalele măcinate, sare şi piper, după gust, se fierb cinci minute, apoi se adaugă creveţii şi se fierb, la foc mic, până capătă culoarea roz.

3. Se iau creveţii deoparte de pe foc şi se lasă să se răcorească. Într-un castron separat, se amestecă brânza de capră rasă cu brânza de vaci, cu smântâna lichidă, cu mărar şi pătrunjel, tocate fin.

4. Se umple fiecare clătită cu amestecul de brânză, se adaugă câte doi creveţi, apoi se rulează. Se aşază toate clătitele într-un vas termorezistent şi
se pun la cuptor pentru 15 minute, până se topeşte brânza. Se servesc calde, garnisite cu creveţi, frunze de mărar şi rucola.

Clătite picante cu carne



Durata de preparare: 70 de minute

Dificultate: mică

Număr de porţii: 8

Ingrediente:

Pentru aluatul de clătite:

3 ouă
150 g făină
300 ml lapte sau bere
1 praf de nucşoară rasă
sare
piper

Pentru umplutură:

500 g carne macră (piept de pui, curcan sau amestec vită cu porc)
2 cepe medii
2 linguri ulei de măsline
2 roşii
frunze de busuioc verde
cimbru
sare

Pentru decor:

50 g caşcaval
ketchup dulce sau picant
frunze de busuioc verde

Preparare

1. Pentru clătite, se amestecă, într-un castron, făina cu ouăle, praful de nucşoară, sare şi piper, după gust, şi lapte sau bere până la consistenţa unei smântâni. Se lasă compoziţia la frigider până se prepară umplutura.

2. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, se căleşte în ulei bine încins, până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea până când carnea îşi schimbă culoarea. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe tăiate cubuleţe, se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă până scade bine zeama.

3. Se prăjesc clătitele, una câte una, într-o tigaie unsă foarte puţin cu ulei şi se aşază una peste alta pe un platou cald.

4. Se umplu clătitele cu compoziţia de carne, se rulează, se aşază pe un platou cald şi se decorează cu caşcaval ras, ketchup şi frunze verzi de busuioc, apoi se servesc.

Clătite pane

Clătite picante  cu carne
Clătite pane


Durata de preparare: 80 de minute

Dificultate: mică

Număr de porţii: 6

Ingrediente:

Pentru aluatul de clătite:

1 cană făină
2 căni lapte
2 ouă
3 linguri ulei
1 praf de copt
sare

Pentru umplutură:

100 g şuncă de curcan
100 g mozzarella
3 ouă
pesmet
sare
piper
ulei

Preparare:

1. Se amestecă laptele cu făina şi praful de copt, se adaugă ouăle bătute şi un praf de sare şi se lasă aluatul 30 de minute la frigider. Se prăjesc apoi clătite subţiri într-o tigaie încinsă.

2. Pe fiecare clătită se pun o felie de şuncă, o felie de mozzarella, şi apoi se împachetează. Se trec mai întâi prin ou bătut cu un praf de sare şi de piper, apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite