Raed Arafat: S-ar putea să apară noi focare, noi probleme. Nu am ajuns la faza de relaxare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut apel la continuarea respectării măsurilor de siguranţă şi a precizat că este prematur să vorbim de relaxare, chiar dacă numărul infectărilor este în scădere.

E drept că majoritatea românilor au stat acasă la acest final de săptămână, dar au fost şi situaţii în care recomandările au fost încălcate şi s-au dat amenzi, a spus Arafat la Diigi24. 

„Încă nu am ajuns la faza de relaxare. Pe alocuri, s-ar putea să apară noi focare de infecţie, noi probleme”, a adăugat acesta. 

El a recomandat respectarea cu stricteţe a măsurilor de distanţare socială, iar după 15 mai se va putea discuta, eventual, de relaxare. 

Cât priveşte infectările din Mureş unde există un focar de infecţie, Arafat a spus că ştie de un asemenea focar la Crăciuneşti, dar că este foarte posibil să mai apară şi în alte locuri. „Dacă nu vom respecta distanţarea socială vom avea o creştere a numărului de cazuri.”

Potrivit lui Arafat, numărul de cazuri înregistrate în ultimele zile este mic, dar trebuie văzut dacă tendinţa se păstrează pentru a vorbi de o eventuală relaxare, după 15 mai. 

„Dacă cifrele continuă aşa, cu scădere susţinută, dacă avem pacienţi vindecaţi, atunci vom putea face o relaxare graduală.”

El a insistat ca oamenii să poarte mască şi să respecte celelalte recomandări ale autorităţilor pentru că, spune Arafat, pericolul vinde de la cei care sunt asimptomatici şi care trăiesc în comunitate. 

Cadrele medicale sunt principala resursă pe care o avem în acest moment şi este important ca acestea să se protejeze cât de mult pot. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite