Nelu Tătaru: N-am ajuns în vârful pantei. Deocamdată doar sperăm la relaxare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii

Aflat sâmbătă într-o vizită la Vaslui, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre faptul că România nu a depăşit încă punctul critic al pandemiei cu noul coronavirus. Tătaru a îndemnat la prudenţă şi a vorbit despre eventualele măsuri de relaxare care ar putea interveni după data de 15 mai.

”După Sărbătorile Pascale, acest weekend este unul foarte important. Vedeţi şi dumneavoastră, este frumos afară, este ziua mare, este tradiţie a weekend-ului de 1, 2 şi 3 mai. Este o tradiţie în care lumea ieşea, se întâlnea cu cunoscuţii. Este un 1 Mai diferit faţă de alţi ani. Dar, repet, la fel ca şi de Sărbătorile Pascale, aceste sărbători, acest 1 Mai trebuie să fie altfel pentru a avea în anii următori 1 Mai şi Sărbători Pascale normale, cu cei apropiaţi, cu cei dragi nouă, nu numai una, două sau trei persoane poate”, a spus Tătaru la Digi24. 

El i-a îndemnat pe oameni să nu renunţe la măsurile de prudenţă şi la distanţarea socială întrucât nu este momentul. 

”Suntem pe panta ascendentă a pandemiei. Avem o transmitere comunitară accentuată. Avem peste 12.000 de cazuri, multe asimptomatice, şi circa 200 de pacienţi în Terapie Intensivă. N-am ajuns în vârful pantei. Îndemn la izolare, nu discutăm acum decât de precauţie, de prudenţă. Deocamdată doar sperăm la relaxare.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite