Prognoza meteo pe două săptămâni: Temperaturi de vară în mijlocul primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea va fi deosebit de caldă în următoarele două săptămâni, când vom avea parte de temperaturi care vor urca în unele zone chiar şi până la 27 de grade Celsius. Asta reiese din prognoza meteo pe săptămâni ( 4 - 17 aprilie) emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Banat

Până pe 7 aprilie, vremea se va încălzi şi va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu temperaturi maxime medii, la mijlocul săptămânii, în jurul a 27 de grade. Va urma o scădere a valorilor termice diurne, până duminică, 10 aprilie, când acestea se vor situa în jurul normelor specifice perioadei, iar media va fi de 16 grade. În prima jumătate a celei de a doua săptămâni temperaturile vor creşte din nou, spre medii de 24 de grade, apoi, până la sfârşitul intervalului, vor scădea cu 2...3 grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, cea mai caldă noapte va fi cea de 7 spre 8 aprilie, când media pe regiune va fi de 14 grade, iar cea mai răcoroasă, cea de 10 spre 11 aprilie, când aceasta se va situa în jur de 7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 8 - 10 aprilie, când se pot aduna cantităţi mai importante de apă, dar şi după data de 13 aprilie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Crişana

În intervalul 4 - 7 aprilie vremea se va încălzi semnificativ, până la medii ale temperaturilor maxime de 27 de grade, iar a minimelor, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, de 12...13 grade. În următoarele trei zile se va răci treptat, cu până la 12 grade la valorile diurne şi cu aproximativ 7 grade la cele nocturne. 

În prima jumătate a celei de a doua săptămâni, temperaturile vor creşte din nou şi vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru ca din 14 aprilie şi până la sfârşitul intervalului mediile maximelor să oscileze între 20 şi 22 de grade, iar a minimelor, între 8 şi 10 grade.

Până pe 7 aprilie doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Probabilitatea de averse, pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată între 8 şi 10 aprilie, dar şi după data de 13 aprilie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Transilvania

Până sâmbătă, 9 aprilie, vremea va fi foarte caldă, iar cele mai mari temperaturi diurne se vor înregistra la mijlocul acestui interval, când media maximelor termice va fi de 25...26 de grade. Duminică, 10 aprilie, valorile termice vor deveni, în general, normale pentru această perioadă, apoi se va încălzi din nou, dar nu vor mai fi medii de peste 22...23 de grade. 

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii, în general, între 5 şi 8 grade, cu cele mai mici valori în prima zi a săptămânii şi cele mai ridicate în 8 şi în 9 aprilie.

Averse pe arii extinse vor fi între 9 şi 11 aprilie, când sunt posibile cantităţi mai importante de apă şi din nou, după data de 14 aprilie, dar în general slabe cantitativ. În restul intervalului ploile vor fi posibile izolat.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Maramureş

Până joi, 7 aprilie, vremea se va încălzi treptat şi va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu temperaturi maxime care vor ajunge, în medie, până la 26 de grade. Va urma o scădere a valorilor termice diurne, până duminică, 10 aprilie, când acestea se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, adică vor fi în jur de 15 grade. 

În prima jumătate a celei de a doua săptămâni temperaturile vor creşte din nou, spre medii de 22 de grade, apoi, până la sfârşitul intervalului, vor scădea cu aproximativ 2 grade. 

Minimele termice vor avea o evoluţie asemănătoare, cea mai caldă noapte va fi cea de 7 spre 8 aprilie, când media pe regiune va fi de 10 grade, iar cel mai răcoros interval va fi în jurul datei de 11 aprilie, când aceasta se vor situa în jurul valorii de 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare pe 9 şi pe 10 aprilie, când se pot aduna cantităţi mai importante de apă, precum şi după data de 13 aprilie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Moldova

În intervalul 4 – 9 aprilie valorile termice diurne vor fi mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei şi se vor situa între 20 şi 25 de grade. În următoarele două zile, acestea se vor situa în jurul normelor, iar media maximelor regionale nu va mai trece de 17 grade. Ulterior, temperaturile vor mai creşte şi vor oscila între 19 şi 22 de grade. 

Temperaturile nocturne vor creşte semnificativ, de la o medie de 3 grade în prima zi, până la o medie de 10 grade în dimineaţa zilei de 8 aprilie. În zilele următoare vor mai avea variaţii de maximum 2...3 grade.

Până pe 8 aprilie doar izolat vor cădea ploi de scurtă. Între 9 şi 11 aprilie vor fi averse în general moderate cantitativ. Ploi de scurtă durată, dar pe arii restrânse şi slabe cantitativ vor putea să mai apară şi după această dată.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Dorbogea

Vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 7 aprilie, când media maximelor va fi de 19 grade, iar a minimelor de 10 grade. În zilele care vor urma nu se vor mai înregistra variaţii semnificative termice, nici la valorile diurne, nici la cele nocturne.

Probabilitatea cea mai mare de averse va fi în intervalul 9 – 11 aprilie, când pot fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Muntenia

Până în jurul datei de 7 aprilie temperatura va creşte treptat, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie. Media valorilor maxime va urca la 27 de grade, iar a celor minime va fi de până la 10 grade. 

Între 8 şi 12 aprilie vor fi variaţii termice ale mediilor, între 18 şi 21 de grade la maxime şi între 7 şi 11 la minime, apoi regimul termic va rămâne relativ constant, la valori destul de ridicate.

Vor fi averse, posibil importante cantitativ, între 9 şi 11 aprilie. În restul intervalului vor putea să apară ploi slabe, de scurtă durată, mai ales după data de 14 aprilie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Oltenia

Până sâmbătă, 9 aprilie, vremea va fi foarte caldă, iar cele mai mari temperaturi diurne se vor înregistra la mijlocul acestui interval, când media maximelor termice va fi de 26...27 de grade. Duminică, 10 aprilie, valorile termice vor deveni normale pentru această perioadă, apoi se va încălzi din nou, dar nu la medii de peste 23 de grade. 

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii, în general, între 7 şi 10 grade, cu cele mai mici valori în prima zi a săptămânii şi cele mai ridicate în noaptea de 7 spre 8 aprilie.

Averse pe arii extinse vor fi în zilele de 9 şi de 10 aprilie, când sunt posibile cantităţi mai importante de apă şi din nou, după data de 14 aprilie, dar în general slabe cantitativ. În restul intervalului ploile vor fi posibile izolat.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru zona de munte

În intervalul 4 - 7 aprilie vremea se va încălzi până la medii ale temperaturilor maxime de 17 grade, iar ale minimelor, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, de 7...8 grade. În următoarele trei zile se va răci treptat, cu până la 10 grade la valorile diurne şi cu aproximativ 7 grade la cele nocturne. 

În prima jumătate a celei de a doua săptămâni, temperaturile vor creşte din nou şi vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru ca din 14 aprilie şi până la sfârşitul intervalului mediile maximelor să oscileze între 11 şi 13 grade, iar a minimelor, între 3 şi 5 grade.

Până pe 8 aprilie doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Probabilitatea de averse, pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată între 9 şi 11 aprilie, când se pot aduna cantităţi mai importante de apă, dar şi după data de 13 aprilie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite