Temperaturi cu 10 grade Celsius mai mari decât cele normale pentru această perioadă din an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturi ridicate în această perioadă din an FOTO Adevărul
Temperaturi ridicate în această perioadă din an FOTO Adevărul

Temperaturile vor ajunge la 28 de grade Celsius în anumite regiuni, marţi şi miercuri. Concret, temperaturile vor fi cu 10 grade Celsius peste cele normale pentru această perioadă din an.

Potrivit specialiştilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), marţi vor fi valori maxime de 11- 12 grade Celsius pe litoral, de 28 de grade Celsius în sud-vestul României, iar în Bucureşti vor fi temperaturi chiar şi de 27 de grade Celsius.

„Pentru ziua de miercuri, vremea se va menţine mult mai caldă decât normalul pentru această perioadă, adică vom avea 13 grade Celsius în zona de ţărm a Dunării şi de 28 de grade Celsius în sud-vest şi sudul extrem al ţării", a declarat meteorologul Adrian Boariu, citat de Mediafax.

O explicaţie, spune acesta, ar fi faptul că dinspre partea de nord a Africii este o circulaţie a aerului din sector predominant sudic, care avansează o masă de aer foarte cald.

„Influenţa acestei mase de aer foarte cald, combinat cu o perioadă mai lungă de strălucire a soarelui duce la aceste temperaturi ridicate, care nu sunt normale pentru această perioadă”, a mai spus Boariu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite