Motivele pentru care Revelionul pe litoral a devenit o modă în ultimii ani. Ce spun operatorii din turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar muntele este la mare căutare când vine vorba despre noaptea dintre ani. Conform hotelierilor şi oamenilor din turism, există şi mulţi români care îşi doresc să petreacă Revelionul la malul Mării Negre.

Marea Neagră iarna SURSĂ FOTO Ovidiu Oprea
Marea Neagră iarna SURSĂ FOTO Ovidiu Oprea

Conform celor care deţin unităţi de cazare, există o serie importantă de avantaje pentru care românii aleg să meargă pe malul Mării Negre în cursul iernii.

Revelion inedit la malul Mării Negre

Conform hotelierilor, foarte mulţi români aleg să vină iarna la mare datorită peisajelor superbe. Astfel, chiar dacă nu se mai poate pune problema de plajă sau de baie, turiştii aleg să facă plimbări pe faleză sau să admire, minute în şir, apa agitată a mării.

,,Nu mai suntem în sezon, dar avem rezervări în continuare, chiar şi în perioada sărbătorilor de iarnă. Marea este extrem de spectaculoasă în sezonul rece şi există foarte mulţi români care iubesc aceste peisaje şi vin să o admire", a precizat Sorina Florea, proprietara unei pensiuni de la malul Mării Negre.

Cum arată noaptea de Revelion la mare

Chiar dacă nu există peisaj montan, hotelierii încearcă să compenseze acest lucru prin tradiţii şi prin mesele bogate, specifice sărbătorilor de iarnă.

,,La pensiunea noastră organizăm Revelionul la fel ca în zonele montane. Astfel, există masă tradiţională, se face pomana porcului şi primim coruri de colindători şi urători. Cei care aleg să vină la noi pot vedea tradiţiile locurilor, care sunt foarte interesante şi frumoase. Este adevărat, nu ne permitem noi să facem plimbări cu sania trasă de cai sau alte lucruri similare, dar eu cred că prezenţa Mării Negre compensează aceste lucruri. Cei care aleg să meargă la mare de sărbători vor avea parte de o experienţă puţin mai neobişnuită", a adăugat Sorina Florea.

Cât costă Revelionul pe litoralul românesc

Un alt lucru care îi poate convinge pe români să aleagă litoralul pentru sărbătorile de iarnă este tariful avantajos. Astfel, o noapte de cazare la mare poate fi cu 50% mai ieftină faţă de o noapte de cazare la munte în perioada sărbătorilor de iarnă.

,,Tarifele noastre pornesc de la suma de 450 de lei pe noapte, pentru o cameră dublă. Astfel, ave inclusă şi masa festivă de Crăciun şi de Anul Nou. Turiştii noştri pot opta pentru ciubăr sau pentru saună, facilităţi ce se taxează suplimentar", a încheiat proprietara pensiunii de pe litoral.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite