Mesajul emoționant primit de o badantă româncă de la fiul bătrânei pe care o îngrijea. „Nu am cuvinte să îți mulțumesc”

0
Publicat:

Un mesaj emoționant primit de o îngrijitoare româncă din Italia s-a viralizat în grupurile dedicate femeilor care practică această meserie în Italia. Femeia a primit mulțumiri din partea fiului bătrânei pe care o îngrijea, după decesul acesteia.

Badantă în Italia   FOTO  Rotalianul
Badantă în Italia FOTO Rotalianul

Sunt, probabil, mii de badante în Italia, femei care muncesc ca îngrijitoare pentru bătrâni. Italienii le numesc „badante” și uneori se leagă între acestea și familia bătrânilor de care au grijă legături foarte frumoase. Este cazul unei românce apreciate de familia bătrânei pe care a îngrijit-o până la moarte. Un mesaj emoționant pe care aceasta l-a primit de la fiul bătrânei după decesul acesteia a fost făcut public de către o apropiată a îngrijitoarei.

 „Acesta este mesajul unui italian către badantă după ce mama lui a murit. Asta se întâmpla înainte de sărbători. Badanta este prietena mea. Sunt mândră de așa oameni”, spune femeia care a făcut public mesajul.

Dragă Maria, nu am cuvinte să îți mulțumesc pentru ceea ce ai făcut pentru ea și pentru noi. Dacă ți-aș cunoaște limba, aș putea să o fac mai bine, dar suntem popoare înfrățite și cred că ne vom înțelege oricum. Ți-ai depășit cu mult îndatoririle de muncă și dacă aș fi avut o soră mi-ar fi plăcut să fii tu. Ai făcut foarte multe lucruri pe care nu le voi uita și pentru asta îți spun MULȚUMESC. Crăciun fericit ție și tuturor celor dragi”, i-a scris româncei fiul bătrânei de care aceasta a avut grijă până la moarte, citează Stiridiaspora.

Susținere în comunitatea îngrijitoarelor din Italia

Mesajul a creat emoții în comunitatea badantelor din Italia, care nu au întârziat să răspundă.

Pentru ca să ajungi la astfel de mesaj și mai ales simțăminte trebui îndeplinite două condiții! Prima ar fi ca badanta să fie trup și suflet pentru persoana care ajunge sa o îngrijească. Iar cea de a doua la fel de importantă sau poate și mai importantă decât prima: ca familia să vadă și să priceapă că deși plătesc o sumă de bani, implicarea sufletească, sacrificiul unei femei, este neprețuit. Badanta trăiește viața bătrânului, îi dăruiește practic viața ei acelui om!”, a fost răspunsul unei alte românce care are grijă de bătrâni în Italia.

Felicitări, suntem multe care suntem prețuite, păcat de cele care nu își fac treaba cum trebuie și de familiile care se comportă urât cu noi!”, a răspuns o alta. 

Depinde și de familie și de îngrijitoare...dacă respecți, ești respectata, doar ca nu suntem toți la fel!”, a mai răspuns o altă îngrijitoare.

Am avut și eu parte de o familie superbă. Bătrânii au murit de trei ani, dar și în ziua de azi ne auzim la telefon cu nepoata lor. Ei n-au avut copii”, a spus o alta.

Foarte frumos și eu am lucrat la o familie. A murit mama lor de șase ani și de atunci ne auzim și ne felicitam la zile de sărbători”, a scris o altă badantă din Italia.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite