Câinii românului care a murit într-o avalanşă în Italia, în timp ce încerca să-i recupereze, își caută o nouă familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michele Buga, un român în vârstă de 60 de ani, din Valsassina, Italia, a fost ucis marți de o avalanșă, în Alpi după ce s-a întors să-și caute câinii pe care îi pierduse în urma unei furtuni puternice. Cei doi câini care au supraviețuit și își caută acum o nouă familie, conform La Provincia di Sondrio.

Michele Buga era stabilit în Italia de peste 20 de ani Foto: Facebook
Michele Buga era stabilit în Italia de peste 20 de ani Foto: Facebook

Michele Buga, cunoscut antrenor de ciclism, era stabilit în Italia de peste 20 de ani a fost surprins de vremea nefavorabilă şi s-a rătăcit sâmbătă în timpul unei drumeţii pe care o făcea alături de doi câini Husky în regiunea Valle Spluga, situată în provincia nordică Sondrio, aproape de graniţa cu Elveţia, a relatat agenţia italiană ANSA.

După ce a solicitat ajutorul echipelor de intervenţie, a reuşit să ajungă singur sâmbătă seară în partea inferioară a văii. Salvatorii au localizat cei doi câini, dar nu au reuşit să-i convinsă să-i urmeze.

Aşa că bărbatul s-a întors marți în munți să-și caute câinii dar a fost surprins de o avalanşă la o altitudine de circa 2.000 de metri, pe drumul spre Emet, în Madesimo.

Câinii, din rasa husky, au supraviețuit trei zile până când, cu greu, au fost găsiți și aduși în siguranță de o echipă de salvatori.

Potrivit familiei bărbatul își va găsi odihna veșnică în localitatea din mijlocul munților săi îndrăgiți. Iar vineri, fosta soție, copiii săi, și alți membri ai familiei și cunoscuți care locuiesc în Italia și-au luat rămas bun de la el.

Câinii au nevoie de o nouă casă

Familia bărbatului a decis de asemenea că ar fi mai bine ca cei doi câini în căutarea căruia și-a găsit sfârșitul românul, să rămână în localitatea unde au trăit până acum.

Cei doi câini pe nume Timon, de trei ani, și Garry, de un an, au nevoie de o nouă familie, care să locuiască la curte, deoarece nu este indicat să fie ținuți într-un apartament. Fiul bărbatului care a murit în timp ce îi căuta pe cei husky a povestit că mai multe persoane s-au oferit deja să îi adopte.

Au fost mai multe telefoane astăzi, și, două, în special, din zona Ballabio, unde locuia tata, de la oameni foarte respectabili, pe care îi cunoaștem și care au deja câini husky. Așa că suntem încrezători că Timon și Garry își pot găsi o casă bună unde să rămână mulți ani de acum înainte”, a spus fiul bărbatului, pe nume Lucian.

Potrivit acestuia câinii sunt foarte bine îngrijiți, microcipați, vaccinați, sterilizați (cel puțin Timon) și sunt dornici să tragă săniile pentru tot restul zilelor. Viața la oraș nu ar fi cel mai potrivit pentru ei, întrucât ar începe să se lupte și să urle așa cum fac, fiind câini înrudiți cu specia lupului.

Mâine, urcăm la Madesimo să-i luăm, de la cazarma Poliției Finanțe unde stau ei, Apoi îi ducem la Ballabio, acasă la tata. Vom sta acolo câteva zile pentru a face cunoștință cu cei doi localnici care s-au oferit să îi adopte și care, în opinia noastră, ar putea fi cei mai indicați să îi păstreze, atât pentru că cunosc bine această specie, cât și pentru că vin din Ballabio, care era satul lui tata”, a povestit Lucian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite