Mesajul emoționant al fostului premier al României la moartea Mioarei. Petre Roman: „Țin neapărat să-l spun...”

0
Publicat:

Fostul premier al României a avut o primă reacție la moartea Mioarei, cea care i-a fost soție mai bine de 3 decenii. Petre Roman a transmis un mesaj emoționant la aflarea veștii că Mioara Roman s-a stins din viață.

Mioara și Petre Roman au divorțat după 34 de ani de căsnicie FOTO Adevărul
Mioara și Petre Roman au divorțat după 34 de ani de căsnicie FOTO Adevărul

Deși nu mai vorbiseră de mult timp, Petre Roman, care s-a căsătorit cu cântăreața Silvia Chifiriuc după ce a divorțat de Mioara, a avut o primă reacție la aflarea veștii că fosta sa soție a murit.

"Nu (nu am mai vorbit cu ea în ultima perioadă - n.r.). 

Îmi pare foarte rău că s-a dus. Ea, o lungă perioadă, s-a luptat cu o boală grea. 

S-a luptat, era un om foarte puternic, foarte inteligent şi foarte pregătit. 

Lucrul pe care ţin neapărat să-l spun este că a făcut foarte mult bine: foarte mulţi oameni, în special tineri, au primit învăţătură de la ea, au primit sfaturi de viaţă.

Cred că sunt foarte mulţi oameni care îşi pot croi o viaţă mai bună având bagajul de îndrumare, bagajul de cunoştinţe şi felul de a gândi pe care l-a insuflat Mioara. 

Sunt pe deplin convins că Dumnezeu o odihneşte, pentru că o merită din plin", a spus Petre Roman la Antena 3 CNN.

Tragedia care a marcat-o pe Mioara Roman, în viața sa personală. Cu cine s-a iubit înainte de Petre Roman

Mioara Roman a murit azi, la vârsta de 83 de ani. Profesoară de limbă și cultură arabă, Mioara Roman a fost o prezență remarcabilă în mass media, fiind ani bun șefa departamentului de limbă arabă de la Radio România Internațional.

Însă, în spatele carierei sale strălucite, Mioara Roman a trăit și o viață personală complexă, marcată de două căsnicii tumultoase, care de-a lungul anilor au captat atenția publicului.

Prima căsătorie a Mioarei Roman

Puțini știu că Mioara Roman a fost căsătorită de două ori, prima sa căsătorie fiind cu Iosif Zilahy, antrenorul echipei naționale feminine de scrimă. Această poveste de dragoste a început când Mioara avea doar 19 ani, iar Iosif, 27, și a durat 12 ani.

Despre relația lor, Iosif Zilahy a mărturisit: „M-a cucerit cu frumusețea ei. Aveam 27 de ani când ne-am cunoscut la sala de scrimă. A fost o poveste de dragoste foarte frumoasă.”

Din acest mariaj a rezultat o fiică, Catinca.

Chiar și după separare, Mioara Roman și Iosif Zilahy au rămas în relații bune, concentrându-se pe binele fiicei lor. Tragedia a lovit-o pe Mioara în septembrie 2022, când Iosif Zilahy s-a stins din viață, un moment dificil care a adus din nou în atenție legătura lor specială.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite