Tragedia care a marcat-o pe Mioara Roman, în viața sa personală. Cu cine s-a iubit înainte de Petre Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mioara Roman a murit azi, la vârsta de 83 de ani. Profesoară de limbă și cultură arabă, Mioara Roman a fost o prezență remarcabilă în mass media, fiind ani bun șefa departamentului de limbă arabă de la Radio România Internațional.

Mioara și Petre Roman FOTO Arhivă
Mioara și Petre Roman FOTO Arhivă

Însă, în spatele carierei sale strălucite, Mioara Roman a trăit și o viață personală complexă, marcată de două căsnicii tumultoase, care de-a lungul anilor au captat atenția publicului.

Prima căsătorie a Mioarei Roman

Puțini știu că Mioara Roman a fost căsătorită de două ori, prima sa căsătorie fiind cu Iosif Zilahy, antrenorul echipei naționale feminine de scrimă. Această poveste de dragoste a început când Mioara avea doar 19 ani, iar Iosif, 27, și a durat 12 ani.

Despre relația lor, Iosif Zilahy a mărturisit: „M-a cucerit cu frumusețea ei. Aveam 27 de ani când ne-am cunoscut la sala de scrimă. A fost o poveste de dragoste foarte frumoasă.”

Din acest mariaj a rezultat o fiică, Catinca.

Chiar și după separare, Mioara Roman și Iosif Zilahy au rămas în relații bune, concentrându-se pe binele fiicei lor. Tragedia a lovit-o pe Mioara în septembrie 2022, când Iosif Zilahy s-a stins din viață, un moment dificil care a adus din nou în atenție legătura lor specială.

Mariajul cu Petre Roman

Însă, cel mai cunoscut mariaj al Mioarei Roman a fost cu Petre Roman, fostul prim-ministru al României. Aceștia au fost un cuplu emblematic al scenei politice românești, împărțind viața și carierele lor timp de peste trei decenii. Anunțul divorțului lor în 2007 a șocat opinia publică și a generat numeroase speculații. Despărțirea lor, după atâta timp petrecut împreună, a reprezentat un moment dificil.

Petre Roman a fost aspru criticat pentru relația sa cu Silvia Chifiriuc, cu 25 de ani mai tânără decât el.

În 2009, Silvia Chifiriuc și Petre Roman s-au căsătorit, aducând și mai multă atenție asupra lor. Speculațiile din spațiul public sugerau (...)

Citește continuarea pe Click.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite