Mesaj emoționant al unui polițist, după un accident în care o fetiță de 10 ani a murit. „Eu nu mai pot”

0
Publicat:

Un polițist din Brașov a postat un mesaj emoționant al unui coleg, după ce a cercetat un accident rutier. Acesta, prin mesajul lui, arată că dincolo de uniforma și chipiul polițistului se află oameni și pot fi atinși de tragediile pe care le văd zilnic pe șosele.

Mesaj emoționant al unui politist  FOTO Facebook Daniel Zontea
Mesaj emoționant al unui politist FOTO Facebook Daniel Zontea

Polițistul - a cărui mărturisire e publicată pe pagina sa de către Daniel Zontea - vorbește despre emoțiile cumplite pe care le-a trăit alături de părinții unei fetițe de 10 ani, care și-a pierdut viața în acel accident și mărturisește cât de tare l-a afectat acea tragedie. „Azi-dimineața, pe la unu și ceva, un coleg de-ai mei scrie pe un grup că nu mai poate”, începe postarea lui Daniel Zontea, apoi redă mesajul.

Băi, oameni buni, eu nu mai pot!

Am ajuns acasă, după serviciu, și-am plâns. Am plâns ca un copil.

Nu sunt așa de fel, dar mă confesez vouă, căci nu mai pot.

Am așteptat alături de părinți să se trezească din comă, dar nu s-a întâmplat.

Sunt tată a doi copii și-am plâns pentru un copil pe care nici măcar nu-l cunoșteam. M-am văzut, din polițist, șoferul acelei mașini avariate și m-am gândit la ai mei”, începe el.

România, cele mai nesigure șosele din UE

De ce am ales să vă scriu atât de târziu, atât de trist și-n zi de Paște?

Pentru că în fiecare zi mor copii accidentați din vina noastră, a adulților.

Nu este aleasă o zi, o oră sau un moment anume. Pur și simplu, prin neglijența noastră facem să se întâmple.

Fotografia este una reușită. Poate doar elicopterul SMURD n-ar trebui să fie în cadru, dar n-am ce-i face. Nu-l pot exclude.

Acum, în drumul vostru către mare, veți mai zări o cruce.

Știu sigur că nu veți opri pentru a vedea ce scrie, de aceea vă spun că o fetiță de 10 ani a văzut pentru ultima oară în scurta-i viață un lan de rapiță înflorit”, a scris polițistul.

Un clasament global al ratelor mortalității pe țări în accidente rutiere arată că șoselele din România sunt cele mai nesigure, cu 93 de decese la un milion de locuitori. Cel puțin în 2021, așaarătau cifrele. Spre deosebire, cele mai sigure șosele se află în suedia, cu 18 decese la un milion de locuitori. Media UE a fost de 44 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori.  

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite