Buzele cât mai mari. De ce și le doresc femeile, explică dr. Alina Mȋtcan, medic specialist Chirurgie Plastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru femei, o gură  frumoasă și  voluptoasă este semnul frumuseții și tinereții. Cum se ajunge la buzele cât mai mari, la exagerări,  explică chirurgul plastician Alina Mîtcan, de la Spitalul Zetta

De ce doresc femeile buzele mari Sursa foto click!
De ce doresc femeile buzele mari Sursa foto click!

Tinerele sunt dispuse să cheltuiască sume mari pntru a fi Barbie Girl

Vedetele de cinema, din showbiz, care apar cu fețele  proaspete, veșnic tinere, schimbate, uneori exagerate, devin un model de urmat mai ales pentru tinere. Mai mult, pentru foarte multe femei, mai ales cele foarte tinere, mesajul ascuns din spatele acestor chipuri  „ perfecte " este cel care spune că succesul în viață vine dacă devin o copie a acestora.

Cel mai recent succes de public, cu filmul Barbie vine să întărească și mai mult credința că a intra în anumite standarde de frumusețe  așa  cum sunte cele Barbie asigură  rapid succesul. De aici, până la exagerări și pierderea contactul cu realitatea, este doar un pas.

Invitată în Adevărul Live, dr. Alina Mȋtcan  medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie reconstructivă, Spitalul Zetta explică:

„Sunt tinere dispuse să cheltuiască sume mari de bani pentru a fi o Barbie Girl. Este foarte important să înțelegem că prin chirurgia estetică nu ne dorim să creăm copiile altor persoane. Noi, medicii ne concentrăm pe ceea ce are nevoie pacienta și cum putem să evidențiem trăsăturile naturale, frumoase. Eu discut cu pacienta, aflu de la ea care îi sunt nevoile și ajustez acolo unde vârstă își pune amprenta”

Cum ajung femeile să își dorească buzele cât mai mari?

Studii în atropologia corpului  femeii evidențiază că buzele pline au fost mereu asociate cu tinerețea, atractivitatea sexuală pentru bărbați,  fiind un indicator biologic despre sănătatea și fertilitatea femeii.

Azi, adăugăm la aceste aspecte și stima de sine ridicată pe care femeile o susțin  prin proceduri  minim invazive, precum augumentarea buzelor cu Acid Hyaluronic.

Dar cum se ajunge la exagerări? Medicul specialist în chirurgie plastică are o explicație foarte simplă dar de care pacientele trebuie să țină cont. „ După prima injectare cu acid, apare o nouă imagine a buzelor, cea pe care și-a dorit-o pacienta. Dar aceasta ajunge să se obișnuiască foarte repede cu noul ei aspect, cu volumizarea buzelor și are impresia că acidul a dispărut mult prea repede. Și atunci revine în cabinet pentru o nouă injectare. Ceea ce îi spun eu și este important să se cunoască. Particule de acidul hyaluronic rămân în țesut chiar și după 2 ani de la injectare. Așa că  tot adăugând,  adăugând se ajunge la mărirea volumului, chiar la exagerări. La acest aspect, la unele paciente se adaugă și dorința lor de a fi sexy"

Dr. Alina Mîtcan subliniază că se poate obține și  în realitate buzele și sprâncenele tip Barbie, dar atenționează că  acestea nu se potrivesc tuturor. Pot există paciente care să aibă un chip pe care să se așeze forma, volumul sprâncenelor și buzelor, dar ele  nu sunt pentru toată lumea.

Medicul oferă exemplul unei paciente care a venit de curând în cabinetul său și care își dorea transformări.

„ Sunt tinere care au acest ideal in  viață.  Să arate ca  păpușa Barbie. Sunt obsedate de imaginea lor. Recent, la Spitalul Zetta a venit la mine, o tânără de 18 ani care își dorea proceduri cu botox și acid hyaluronic și o operație de blefaroplastie superioară.  Toate acestea în condițiile în care ea arăta perfect. I-am spus că poate mama ei are nevoie, de unele proceduri și că în cazul fetei nici nu poate să fie vorba.” arată dr. Mîtcan pentru Adevărul Live.

Medicul specialist avertizează că tot în rândul fetelor tinere este prezent curentul de a avea o talie tip Barbie. Pentru acestea, curele de slăbire nu sunt de ajuns. În SUA, fetele cer medicilor să le scoată două coaste pentru a obține subțirimea lui Barbie.

Dr. Alina Mîtcan avertizează că aceasta este o operație extrem de periculoasă,  pentru că cele două coaste au un rol esențial în protejarea organelor interne, precum ficatul, pancreasul. Nu se poate ca cineva să trăiască fără ele, iar în viața reală,  din punct de vedere anatomic, cineva cu un trup ca cel al păpușii Barbie nici nu ar putea ca cinve să se țină pe picioare.

Urmărește integral ediția din Adevărul Live, realizată și moderată de Antoaneta Banu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite