Ai aceste comori prin casă? Unele valorează o mică avere şi sunt foarte căutate de colecţionari

0
Publicat:

Printre lucrurile pe care oamenii aleg să le vândă pe internet putem găsi o sumedenie de ciudăţenii, dar şi foarte multe obiecte interesante, cu valoare istorică.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Astfel, pe paginile web de specialitate putem găsi anunţuri cu tot felul de obiecte pentru care vânzătorii încearcă să obţină cele mai bune sume de bani.

Monedele şi bancnotele vechi, la mare căutare

Pe site-urile de vânzări putem găsi o mulţime de anunţuri prin care românii încearcă să vândă bancnote sau monede vechi, unele dintre ele fiind listate la preţuri impresionante. Astfel, în funcţie de vechime şi de raritate, acestea pot valora şi câteva mii de lei.

Totodată, în mediul online există persoane care pun la vânzare colecţii impresionante de bani vechi, ce sunt considerate autentice comori de către cunoscători.

De exemplu, pe site-ul de anunţuri olx.ro, o persoană din Oradea încearcă să vândă o monedă pe care o descrie ca fiind „unică". Este vorba despre o monedă de 20 de bani, ce datează din anul 1900. Astfel, pentru această piesă de colecţie, vânzătorul solicită suma de 2.300 de lei.

Moneda 20 bani 1900 SURSĂ olx.ro
Moneda 20 bani 1900 SURSĂ olx.ro

Colecţionarii, prezenţi pe paginile de vânzări

Pe paginile de specialitate putem găsi şi foarte mulţi colecţionari. Astfel, există persoane care aleg să vândă diverse obiecte din propriile colecţii, dar şi persoane care sunt dispuse să ofere sume impresionante pentru ceea ce caută.

Printre anunţurile prezente pe paginile de vânzări putem găsi şi colecţii de bancnote, pentru care colecţionarii solicită sume impresionante. Astfel, dacă acestea sunt într-o stare foarte bună, pot constitui o colecţie ce valorează chiar şi câteva mii de lei.

Astfel, un colecţionar solicită, pe olx.ro, nu mai puţin de 1.100 de lei pentru colecţia de bancnote şi monede pe care o deţine. 

Colecţie bani vechi SURSĂ olx.ro
Colecţie bani vechi SURSĂ olx.ro

Totodată, pe site-uri-le de vânzări putem găsi şi bancnote noi, dar destul de dorite de colecţionari, precum cea de 20 de lei. Astfel, există persoane care încearcă să obţină, pentru o astfel de bancnotă, suma de 50 de lei. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite