VIDEO – Emilian Costaş, CEO Dedalus TeamNet: Vom avea creşteri anuale de 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizorul de soluţii eHealth Dedalus TeamNet urmăreşte să devină lider de piaţă pe termen scurt, bazându-se atât pe resurse proprii, cât şi pe eventuale achiziţii

Dedalus TeamNet mizează pe o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro în 2013 care va fi primul an întreg de funcţionare al companiei. Firma a fost înfiinţată în august anul trecut ca joint-venture între grupul italian Dedalus şi compania românească TeamNet.

Veniturile vor proveni în special din proiecte finanţate din fonduri europene. Emilian Costaş, directorul companiei, spune că 0,5 milioane de euro vor proveni din vânzări directe (închirieri de soluţii IT) de la clienţi privaţi sau de stat.

În acest moment există 33 de proiecte europene pentru dotarea cu soluţii informatice a spitalelor de stat în valoare de aproape 30 de milioane de euro. Banii urmează să fie cheltuiţi în următorii doi ani, de aceste investiţii urmând să beneficieze circa 50 de spitale.

Deocamdataă, piaţa românească de soluţii eHealth (vânzările reale) este destul de puţin dezvoltată - undeva sub zece milioane de euro, însă proiectele europene în deruare urmează să o crească substanţial.

Strartegia de creştere a Dedalus TeamNet se bazează foarte mult pe aceste fonduri, însă Emilian Costaş ia în calcul şi posibilitatea unui jucător local pentru a accelera dezvoltarea companiei. Dedalus vizează locul de lider al pieţei, care în acest moment este dominată de Siveco, Info World sau RSC. De asemenea, o eventuală schimbare a legii Sănătăţii prin care ar urma să fie înfiinţate case private de asigurări va da oxiden acestei pieţe pentru că ”soluţiile eHealth servesc la reducerile de costuri şi creşterea calităţii actului medical – exact ceea ce urmăreşte un asigurător privat”, detaliază Costaş.

Dedalus este prezentă în 12 ţări din Europa, Asia, Africa, soluţiile companiei fiind implementate în 300 de spitale de stat şi 250 unităţi private.  

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite