Triunghiul morții. O banală stoarcere a unui coș poate cauza infecție cerebrală, probleme neurologice sau AVC. Explicațiile unui medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spargerea unui coș apărut pe față, în zona cunoscută ca „triunghiul morții”, poate cauza probleme neurologice, infecție cerebrală sau chiar AVC. Avertizarea a fost făcută de un medic, după ce cazul unei vedete a devenit viral pe TikTok.

Brooke Hyland. FOTO brookehyland_1, TikTok
Brooke Hyland. FOTO brookehyland_1, TikTok

Brooke Hyland o membră a distribuției originale a reality show-ului american Dance Moms, de la Lifetime, a trecut recent printr-o experiență despre care nu și-a imaginat vreodată cât de periculoasă este, potrivit site-ului BuzzFeed News, citat de Yahoo! Life.

Tânăra a vrut să scape de un coș apărut în zona facială „Triunghiul morții” fără să știe că procedura poate duce la o infecție cerebrală.

„Este extrem de tare și nu se poate sparge”

Într-un videoclip cu peste 3,5 milioane de vizualizări, Brooke a explicat că s-a trezit cu un coș dureros deasupra ochiului stâng.

„Am avut acest coș masiv de vreo două zile, este extrem de tare și nu se poate sparge... și jur că inflamația din jurul lui s-a răspândit în ochiul meu. Așa că, dacă aveți experiență medicală, pot să pun niște gheață și să renunț?”, a întrebat Brooke, potrivit BuzzFeed News.

La scurt timp au apărut comentariile. Utilizatorii au împărtășit câteva experiențe nefaste cu astfel de infecții, iar vedeta a fost avertizată că localizarea coșului în „triunghiul morții” îl face foarte periculos.

Ceea ce este foarte aproape de adevăr.

 „«Triunghiul morții» este o zonă de la podul nasului până la colțurile gurii pe care nu trebuie să o atingi niciodată dacă ai un coș, deoarece poate duce la probleme grave de sănătate dacă se infectează”, Potrivit Clinicii Cleveland.

„Nu știam că există triunghiul morții”

triunghiul mortii fata jpg

Ulterior, într-un alt videoclip devenit viral, Brooke a mărturisit că a decis să solicite asistență medicală pentru ochiul ei.

„Nu știam că există triunghiul morții... sper să poți evita să ți se întâmple vreodată așa ceva, sau mai rău... Mă duc la spital astăzi pentru că, între asta și comentariile voastre de pe TikTok, mă speriați de moarte.”

Explicațiile unui medic dermatolog

Publicația BuzzFeed a luat legătura cu Dr. Kimberly Shao, dermatolog la Sora Dermatology din Colorado.

Specialista a explicat că motivul pentru care apariția coșurilor în „triunghiul morții” poate reprezenta un risc pentru sănătate este că „vasele de sânge ale feței comunică cu vasele de sânge ale creierului prin sinusul cavernos".

Dr. Shao avertizează că „Spargerea unui coș poate introduce bacterii de pe degete sau de pe unghii în pielea ruptă, putând provoca infecții. Teoretic, această infecție ar putea ajunge apoi la sinusul cavernos și, în cele din urmă, la creier”.

Dermatologul avertizează că există risc de abces cerebral, infecție și accident vascular cerebral.

„O tromboză a sinusului cavernos este un cheag de sânge care se poate forma în vasele de sânge ale sinusului cavernos și care poate duce la simptome care variază de la dureri de cap severe și umflarea ochilor, până la probleme neurologice, inclusiv un abces cerebral, o infecție și un accident vascular cerebral”, a declarat Dr. Shao pentru BuzzFeed, îndemnând la prudență.

Specialista spune că simptomele precum „înroșirea și umflarea în creștere, scurgerea purulentă continuă sau în creștere, durere severă, febră, dureri de cap, modificări ale vederii sau probleme neurologice (stare mentală alterată, dificultăți în mișcarea ochilor etc.)" trebuie luate în serios și trebuie să consultați imediat un medic, potrivit Dr. Shao.

Potrivit medicului, există câteva zone sensibile suplimentare care sunt mai predispuse la infecții sau care au pielea delicată, inclusiv în jurul ochilor, în nări, în interiorul canalului auditiv, în zona genitală, la subraț și între fese.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite