Spitalul de copii Sf. Maria din Iaşi are nevoie de reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Valentin Munteanu şi Wajiha Haris, preşedinta Scheherezade (de la dreapta la stânga), cu ocazia conferinţei
Doctorul Valentin Munteanu şi Wajiha Haris, preşedinta Scheherezade (de la dreapta la stânga), cu ocazia conferinţei

Azi s-a lansat programul de reabilitare a spitalului de copii Sf. Maria din Iaşi. Poţi ajuta cu 2 euro la strângerea de fonduri trimiţând un SMS la numărul 879.

Proiectul este coordonat de fundaţia Scheherezade, cea care,  în intervalul 2007-2011, a adunat 1,5 milioane de euro cu care au fost renovate şapte etaje ale Spitalului Marie Curie din Capitală. Conferinţa de presă de azi a avut loc în prezenţa ambasadorilor Statelor Unite ale Americii, Poloniei şi Israelului, a Prinţesei Eleonore din Danemarca şi a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf.Maria” Iaşi este cea mai importantă unitate sanitară din regiunea de Nord-Est a ţării pentru copii cu vârste între 0-18 ani. Aici se internează anual peste 20.000 de mici pacienţi şi sunt consultaţi în ambulator aproape 70.000 de copii. Spitalul a luat fiinţă în anii '70, iar de atunci, secţii precum cea de Chirurgie Pediatrică şi de Nefrologie nu au mai fost renovate niciodată. De aceea, infrastructura (pereţi, pardoseală, tâmplărie, instalaţii sanitare, electrice şi termice) este într-un grad avansat de degradare. Campania care începe azi, de Ziua Naşterii Sfintei Maria, poartă numele „Copiii sunt bine“ şi urmăreşte adunarea de fonduri pentru demararea procesului de reparaţii. Paşii următori vor fi destinaţi creării unui Centru de Chirurgie Reconstructivă şi de Arsuri, care lipseşte momentan în această regiune.

Directorul spitalului Sf. Maria din Iaşi, doctorul Valentin Munteanu, a declarat cu ocazia conferinţei: „Anul acesta am primit un computer tomograf, ceea ce este un lucru extraordinar pentru un spital regional de urgenţă. De asemenea, am primit sprijin din partea Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor locale pentru a începe renovarea serviciilor de oncologie şi de terapie intensivă. Însă banii sunt puţini.“ Doctorul Valentin Munteanu este directorul spitalului Sf. Maria din 2009, iar anul trecut a lansat reprezentanţilor Scheherezade invitaţia de a vizita spitalul.

Persoanele care doresc să facă o donaţie de 2 euro pentru a contribui la reabilitarea spitalului Sf. Maria din Iaşi pot trimite un SMS la numarul 879, disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone şi Cosmote, serviciu pentru care nu se percepe TVA.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite